Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Filetto di maiale con farfalle asparagi verdi (varkensfilet met farfalle en groene asperges)

5 takjes tijm 5 takjes salie 0.5 bos rozemarijn 0.5 bos oregano 2  Varkenshaasjes 3 el mosterd 1 el bakboter 3 el aceto balsamico olijfolie Filetto di maialeVerwarm de oven voor op 180 ºC.Ris de tijm, salie, r... bekijk recept »

Paprika en kip in oosterse honingsaus

2 rode paprika's 2 groene paprika's 2 bosuien 45 g garneeramandelen 300 g kipfilet 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemberpoeder (djahé) 4 el zonnebloemolie 2 el honing 3 el sojasaus 2 el droge sherry 2 el kraanwater1. Ma... bekijk recept »

Gegratineerde vis en gegratineerde krieltjes

2 bosuitjes 100 g gerookte zalmblokjes 200 ml slagroom (23% vet) 500 g pangasiusfilets 2 el peterselie 450 g minikrieltjes 50 g geraspte belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de z... bekijk recept »

Quesadilla met gehakt

1 vleestomaat 3 bosuitjes 450 g mager rundergehakt 2 el paneermeel 2 tl Mexicaanse seasoningsmix 4 tortillawraps (25 cm) 1 el olijfolie 100 g geraspte belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 75 °C. Schep de zaadjes uit de tomaat en ... bekijk recept »

Puree met knoflook en bosui

1 kg aardappelen (vastkokend) 6 teentjes knoflook (gepeld) 1 laurierblaadje 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de knof... bekijk recept »

Pastasalade met garnalen en avocado

400 g penne (pasta) 2 eieren 3 bosuitjes 1 citroen 2 avocado's 4 tomaten 5 eetlepels (olijf)olie mespuntje suiker 1 bakje Hollandse garnalen (100 g)1. Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eiere... bekijk recept »

Frachos

700 g verse Franse friet 3 el (arachide)olie 150 g rundergehakt 1 el picadillo 400 g tomatenblokjes (blik) 1 verspakket guacamole (450 g) 150 g Cheddar Tophat 48 (geraspt) 15 g koriander 1 bosui 50 g witte kaas 125 ... bekijk recept »

Quinoa met venkel en sinaasappel

275 g 3 kleuren quinoa 1 kippenbouillontablet 410 ml koud kraanwater 1 venkelknol 20 g platte peterselie 2 sinaasappels 2 bosuitjes 1 el extra vierge olijfolie 2 el incabessen 120 g granaatappelpitjes1. Was de quinoa in een zeef ond... bekijk recept »

Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus

8 g verse tijm (zakje) 1 bosui 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc, zonder korst) 4 kipfilet 100 g Ardenner ham 25 g boter 170 ml gevogeltefond (pot à 380 ml) 1 el vloeibare honing 1 el Japanse sojasaus1. Ris d... bekijk recept »

Aardappelpuree met bosui en boter

1 kilo aardappels (geschild en in stukken) 300 ml volle melk 6 bosuitjes (in ringetjes) 100 g boter1. Aardappels in bodempje water met zout in 20 min. afgedekt gaarkoken. Melk langzaam aan de kook brengen. Bosuitjes door melk roeren e... bekijk recept »

Pagina 13 van 100