Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Macaronisalade met zalm en komkommer

400 g macaroni grande 250 g zalmfilet (diepvries) 2 komkommers 3 stukjes bosuien 3 el olijfolie 2 el halvanaise 1 el witte wijnazijn 1 el grove mosterd 1 doosje tuinkers1. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakki... bekijk recept »

Ei-paprika-chorizoschotel

1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 chorizo ((worst, 250 g), in kleine blokjes) 4 eieren 2 ciabatta's (afbakbrood)1. Verwarm de ov... bekijk recept »

Risotto met groene groenten

3 bosuien 1 sjalot 250 g groene asperges 200 g haricots verts 50 g boter 300 g risottorijst (arboriorijst) 1 dl droge witte wijn 1 liter kraanwater 2 kruidenbouillontabletten 100 g sugarsnaps1. Halveer de bosuitjes in de lengte... bekijk recept »

Pittige kipfilet met mango

200 g kipfilet à la minute (piri piri) ½ mango 1 bosuitje 1 cm verse gemberwortel 2 takjes verse koriander 100 ml kokosmelk 2 el olie1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een kom. Schil de mango, snijd het vruchtvlees ... bekijk recept »

Chinese kool met tomaat

1 Chinese kool 3 bosuien 1 vleestomaat 2 el zonnebloemolie 3 el zoete chilisaus1. Snijd de kool in grove stukken, was en droog in de sla-centrifuge. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ... bekijk recept »

Zoetzure Chinese kool met pit

300 g eiermie 2 teentjes knoflook 1 bosje bosui arachideolie 1 el suiker 2 el witte wijnazijn 1 el sambal oelek 1  Chinese kool 1  rode peper 250 g snoeptomaatjes 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder 500&nbs... bekijk recept »

Oosterse gegrilde biefstuk met gebakken rijst

300 g witte rijst 1 bosje bosui 2 teentjes knoflook 1  rode peper olijfolie 1 el sojasaus Gebakken rijstBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op d... bekijk recept »

Hollandse maaltijdsalade met makreel

750 g krieltjes 4 eieren 250 g gerookte makreelfilet 3 el dijonnaise (mosterdmayonaise, Maille) 1 el kraanwater 1 bosuitje 200 g botersla 150 g Hollandse rauwkost (zakje) 1 bakje tuinkers1. Halveer de krieltjes. Kook ze in w... bekijk recept »

Haringtartaar met appel en Apfelkorn

4 nieuwe haringen 1 zachtzure appel met rode schil (Cox) 2 eetlepels citroensap 2 bosuitjes 3 eetlepels Apfelkorn(slijter) 1 bekertje creme fraiche (125 ml) ½ eetlepel grove mosterd versgemalen peper1. Staarten van haringen sn... bekijk recept »

Omeletrolletjes met zalm

5 eieren 50 ml karnemelk 4 el olijfolie 200 g zuivelspread naturel 100 g gerookte zalmfilet 1 bosui 1 snufje peper 1 stuk vershoudfolie 1 set cocktailprikkers1. Klop de eieren los met de karnemelk. 2. Verhit in een koekenpan de helft van de o... bekijk recept »

Pagina 15 van 100