Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

2 el sojasaus 4 el sesamolie (flesje 250 ml) 2 el droge sherry 2 tl maizena 400 g biefstuk (in plakjes) 3 el zonnebloemolie 4 cm verse gemberwortel ((zakje 150 g), geraspt) 3 el oestersaus (flesje 250 ml) 2 zakjes ... bekijk recept »

Andijviesalade met tonijn

2 blikjes tonijnstukjes (in light mayonaise, blikje a 185 g) 1 rijpe avocado 3 eetlepels citroensap 1 zakje walnoten (55 g) 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 bruin stokbrood 1 zak panklare andijvie (400 g)1. Tonijnstukjes met ... bekijk recept »

Frisse salade met makreel

300 g maiskorrels 375 g makreelfilets (blikje à 125 g) 100 ml mayonaise 1 el mosterd 1 paprika 1 komkommer 3 bosuien 75 g veldsla1. Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes. ... bekijk recept »

Fusion rolletjes

3 bosuitjes 1 pakje surimisticks (200 g) 3 bloemtortilla's 6 eetlepels zoete chili loempiasaus 1 bakje alfalfa (sla, 75 g)1. Bosui schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. Surimisticks in reepjes snijden. Tortill... bekijk recept »

Eiersalade met cherry tomaten

2 eieren 2 el mayonaise met yoghurt 1 el crème fraîche light (bekertje) 1 tl grove mosterd 1 bosui 2 cherrytomaten1. Kook de eieren 10 min. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd in kleine stukjes. Voeg de mayonaise, crème... bekijk recept »

Kool-noedelsalade met amandel en kip

3 eetlepels amandelschaafsel (zakje a 45 g) 2 eetlepels sesamzaad 1 pakje Goodnoodles kipsaté (70 g) 4 eetlepels olie 2 eetlepels rijstazijn (of witte-wijnazijn) 2 bosuitjes 1 zakje gesneden spitskool (300 g) 1 geroo... bekijk recept »

Puree, tuinbonen en karbonade

1 kg aardappelen (kruimig) 4 ribkarbonades 90 g boter (op kamertemperatuur) 4 el Groninger mosterd (potje 200 g) 3 el platte peterselie (fijngesneden) 4 volkoren biscottes ((pakje 225 g), verkruimeld) 300 g tuinbo... bekijk recept »

Rozerode rijstsalade

1 fles bietensap (750 ml) 300 g zilvervliesrijst 1 schaal gekookte bieten ((500 g), geschild) 4 el olijfolie extra vierge 3 el ketchup 6 middelgrote augurken (in plakjes) 1 bakje cherry tomaten ((250 g), gehalveerd) ... bekijk recept »

Panzanellasalade

1 ciabatta (afbakbrood) 250 g tomaten 3 bosuien 1 citroen 1 gele paprika 30 g peterselie 4 el olijfolie extra vierge 2 avocado's1. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat afkoelen. Snijd de tomaten... bekijk recept »

Tweekleurenpaprikasoep

2 uien 2 groene paprika's 2 rode paprika's 4 tastytomtomaten 2 el olie 2 groentebouillontabletten 500 ml kraanwater 300 g tuinerwten (diepvries) 4 cherrytomaten 1 bosui1. Snipper de uien. Snijd de paprika's in stukjes en de tas... bekijk recept »

Pagina 1 van 100