Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Ovenschotel met bietjes en varkensfilet

6 bosuitjes 200 g aardappels (in blokjes) 300 rode bietjes (gekookt, in grove stukken) 1 appel (in partjes (met schil)) 150 g varkensfiletlapjes (in blokjes) 250 ml kippenbouillon (van tablet) 1 theelepel honing1.... bekijk recept »

Ratatouilleterrine

2 zakjes bosui (a 3 stuks) 6 el olijfolie 2 courgettes (in lange dunne plakken) 1 aubergine (in lange dunne plakken) 1 gele paprika (in lange repen) 3 trostomaten (in plakken) 1 bakje basilicum ((15 g), allee... bekijk recept »

Roodbaars met komkommersalade

2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 5 eetlepels zoete ketjap 1 pak gele rijst (met saffraan (325 g)) 2 komkommers 1 rode peper 3 bosuitjes 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie1. Roodbaars in 4 stukken verdel... bekijk recept »

Gazpacho met witte kaas

1 komkommer (in stukken) 1 pot gegrilde paprika ((295 g), uitgelekt) 1 liter tomaten-groentesap 1 bakje cherrytomaten (aan de tak (250 g)) 2 el olijfolie 100 g witte kaas (verbrokkeld) 1 zakje croutons (75 g) 2 ... bekijk recept »

Miniburgers met aardappelsalade

1 kg aardappelen (Pommes Primeur (zak 1.5 kg), schoongeboend) 400 g sperziebonen 1/2 pak tuinerwten (a 450 g, diepvries) 3 el mayonaise 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes1. Steek ... bekijk recept »

Mediterrane kipfilet met bulgursalade

250 g bulgur 1 bos bosui 2  tomaten 1  komkommer 100 g gedroogde abrikozen 100 g oude kaas 1  citroen 0.5 bosje munt Bulgursalade Bereid de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.Snijd de bosui in d... bekijk recept »

Gepofte aardappel met zure room

4 grote kruimige aardappelen 2 bosuien 125 ml zure room1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te ste... bekijk recept »

Frisse vissandwiches

75 g IJsbergsla 2 bosuitjes 1 friszure appel 1 eetlepel citroensap 8 sneetjes zonnepitbrood 200 g sandwichspread tonijn (potje) zwarte peper1. IJsbergsla wassen en in reepjes snijden. Bosui schoonmaken en in kleine ringetjes snijden.... bekijk recept »

Gestoofde prei-cilinders met gele rijst

600 ml water 1  groentebouillonblokje 1 teentje knoflook 1 klontje boter 2 tl kurkuma 300 g zilvervliesrijst 3  bosuitjes 1  venkel 3  preien 5 takjes tijm 4  eieren Gele rijstBreng in een pan he... bekijk recept »

Japanse rosbiefrolletjes

1 kleine komkommer 2 eetlepels sladressing naturel ½ kleine rode paprika 4 bosuitjes 4 plakjes rosbieflapjes à la minute (ca. 200 g) 100 g rijstmie (zak ` 250 g) 2 eetlepels olie zout peper 2 eetlepels sojasaus 2 ee... bekijk recept »

Pagina 3 van 100