Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Sushi met garnalen

125 g sushirijst 150 ml kraanwater 1½ el rijstazijn ¼ mespunt zeezout 1 tl suiker 1 bosuitje 1 cm verse gember 12 cocktailgarnalen ½ el wasabipasta 2 el sojasaus1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. ... bekijk recept »

Snelle noedels met tofu en bosui

248 g woknoedels (pak) 3 el wokolie 500 g tofu 400 g wokgroenten (beker) 250 g champignons 150 g tuinerwten extra fijn (diepvries) 3,5 el sojasaus 1 el honing 2 bosuitjes1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in e... bekijk recept »

Frisse kipburger

8 g munt (bakje à 15 g) 3 bosuitjes ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 6 radijsjes 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 limoen (schoongeboend) 15 g koriander (bakje 15 g) 450 g kip-kalkoengehakt 1 el maizena 4 el may... bekijk recept »

Monique van Loons zoete-aardappellatkes met auberginesalade

4 aubergines 2 zoete aardappelen (grote) 2 tenen knoflook 10 g platte peterselie 1 citroen 2 bosuitjes 16 el arachideolie 4 eieren 2 el paneermeel 200 g feta 100 ml yoghurt 4 el tahin (sesampasta)1. Snijd de aubergines... bekijk recept »

Pannenkoekentaart met brie en honing

150 g ontbijtspek 200 g brie 3 bosuitjes 1 pak pannenkoeken naturel (ambachtelijk bereid, 8 stuks) 4 el honing 2 el witte wijnazijn 3 el olijfolie 1 zak friséesla (200 g)1. In droge koekenpan plakjes ontbijtspek in gedeeltes i... bekijk recept »

Pompoenravioli

3 el olijfolie 1 teen knoflook (in dunne plakjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 pak verse lasagnebladen (250 g) 1 prei (gewassen) 1/2 pak pompoenblokjes ((a 450 g, diepvries), ontdooid) 1 bakje basilicum ((... bekijk recept »

Appelstamppot (hete bliksem)

1 kg kruimige aardappelen (geschild) 6 goudreinetten (in dobbelstenen (niet geschild)) 100 ml melk 1 el olijfolie 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 100 g emmentaler kaas (geraspt)1. Snijd de aardappelen in stukken ... bekijk recept »

Zeewaardige zalmsalade

600 ml water 1  groentebouillonblokje 400 g zalmfilet 65 g pecannoten 2  trostomaten 1 bosje bosui 1 krop kropsla olijfolie extra vierge 1  meergranen stokbrood Zalmfilet garenBreng in een pan het water en het... bekijk recept »

Oventonijn met broccoli

2 blikjes tonijnmoot naturel (in water (a 130 g)) 1 blikje maiskorrels ((150 g), uitgelekt) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 2 tl paprikapoeder (pikant) 2 eieren (losgeklopt) 8 plakjes roomboterbladerdeeg (... bekijk recept »

Aardappelsalade van Birgit

½ kg aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 1 blik runderknakworstjes ((400 g), uitgelekt) ½ potje zoetzure cocktailaugurken (a 340 g) 1 zakje bosui (3 stuks) 3 el wittewijnazijn ½ potje mayonaise (m... bekijk recept »

Pagina 4 van 100