Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Aziatische wokgroente met ananas en gehakt

565 g ananasschijven op sap (blik) 4 cm verse gember 4 el ketchup 2 el azijn 1 el suiker 2 el arachideolie 12 runderballetjes 400 g oosterse wokgroente 248 g wok noodles 3 bosuitjes1. Laat de ananasschijven uitlekken in een zee... bekijk recept »

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

2 bosuien 4 takjes peterselie 6 zwarte olijven zonder pit 265 g linzen 2 el kappertjes 2 el mosterddressing 100 g jonge bladsla (biologisch) 150 g zachte geitenkaas 2 tl honing1. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterseliebl... bekijk recept »

Wokschotel met runderreepjes en paksoi

1 struik paksoi (ca. 500 g) 1 rode paprika 3 bosuitjes 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 300 g) 2 zakjes Chinese roerbaksaus oester & knoflook (a 150 g) 2 zakjes zachte woknoodles (pasta... bekijk recept »

Fattouche met krokante broodreepjes

4 shoarmabroodjes 8 el olijfolie 2 tenen knoflook (grof gesneden) 1 komkommer (geschild) 1 schaal Tasty Tom tomaten (in parten) 1 bosje radijs (in partjes (zakje 2 bosjes)) 1 zak rucola ((sla, 75 g), grof gesneden... bekijk recept »

Tomaten-kikkererwtensoep met balletjes

4 eetlepels olijfolie 1 zak soepgroente (400 g) 1 blik kikkererwten (400 ml) 2 pakken tomatenblokjes (met basilicum en oregano (a 390 g)) 2 runderbouillontabletten 1 schaal verse rundersoepballetjes (ca. 225 g) 3 bosui... bekijk recept »

Cupcakes met basilicumroom

3 el sesamzaad (bakje 100 g) 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten ((a 295 ml), uitgelekt) 3 eieren 170 ml olijfolie 2 zakjes bosui ((a 3 stuks), in ringetjes) 310 g bloem (gezeefd) 1 1/2 el bakpoeder 1 bakje mascarpon... bekijk recept »

Quinoa burgers met bosui

100 gr quinoa 100 gr geraspte kaas Groente bouillon 1 theel kerriepoeder 1 ei 2 eetl bloem (of maïzena) 2 bosuitjes bekijk recept »

3 bereidingen van oesters

8  Gillardeaux oesters 50 g boter 50 g bloem 500 ml melk 100 g geschaafde oude kaas Gegratineerde oestersVerwarm de oven voor op de hoogste grillstand.Open de Gillardeau oester zeer voorzichtig en vang het oestervocht op. Maa... bekijk recept »

Quinoasalade met zalm op de huid

275 g quinoa (pak) 2 limoenen 6 el olijfolie extra vierge 3 druppels tabasco (flesje 57 ml) 20 g dille (bakje) 3 bosuien (zakje) 20 g platte peterselie (bakje) 75 g rucola (zak) 4 zalmfilets op de huid ... bekijk recept »

Maaltijdsoep met vier soorten ui

250 g zoete ui 250 g rode ui 250 g sjalotten 1 zakje bosuitjes (3 stuks) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 pot basis voor (uiensoep (485 ml, Maggi)) 1 stokbrood (meergranen boulogne (afbak, 250 g)) 1 doosje kaas (Danablu ... bekijk recept »

Pagina 6 van 100