Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Feestgourmet

½ appel (friszoete en stevige appel) 400 g half-om-halfgehakt 12 plakjes ontbijtspek 3 chipolataworstjes 2 bosuitjes 200 g rundergehakt 1 el pesto rosso 1 ei (gesplitst) 3 bollen mozzarella piccolini (zakje à 150 g... bekijk recept »

Chinesekoolreepjes met bosui

½ Chinese kool (in reepjes) 1 zak bosui ((3 stuks), in schuine stukken) 2 el rijstolie (fles 500 ml) 2 tenen knoflook (fijngesneden) ½ pakje beenham (flinterdun (100 g), fijngesneden) 3 el Japanse sojasaus... bekijk recept »

Cajunspeklapjes met broccolistamppot

1 kilo aardappels (kruimig) 750 g broccoli 4 speklapjes (ca. 450 g) 2 theelepels kruidenmix (met zout voor cajun (strooibus a 225 g)) 3 eetlepels boter of margarine 3 bosuitjes 1 rode peper 150 ml halfvolle melk1. Aardapp... bekijk recept »

Chinese chow mein met garnalen

250 g Chinese eiermie 3 bosuitjes 3 el wokolie 400 g Japanse wokgroente (zak 400 g) 227 g bamboescheuten (blikje 227 g, uitgelekt) 4 el medium sherry 3 el Japanse sojasaus 250 g ijsgarnalen1. Bereid de mie volgens de aanwijzin... bekijk recept »

Risotto met gebakken garnalen

500 g tijgergarnalen 1 liter visbouillon (van tablet) 2 sjalotten 3 el semi-gedroogde tomaten 4 el olijfolie 350 g risottorijst 100 ml witte wijn 3 bosuien1. Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de... bekijk recept »

Zeewolffilet met peterseliekorstje en groene groenten

200 g sugar snaps 300 g haricots verts 200 g doperwten 250 g mascarpone 1  citroen 4  bosuitjes 0.5 bosje bladpeterselie 3 el olijfolie extra vergine 2 teentjes knoflook 50 g Parmezaanse kaas aan stuk... bekijk recept »

Smikkelbrood van Mieke

2 ciabatta (afbakbrood) 1/2 bakje kruidenboter (a 100 g) 2 x 100 g ontbijtspek (ambachtelijk gerookt (schaaltje 125 g)) 1 zakje bosui (3 stuks) 150 g extra belegen kaas (in plakken)1. Verwarm de oven voor op 220 °C. H... bekijk recept »

Zalmtartaar met mieriksmayo

1 citroen (schoongeboend) 300 g zalmfilet 8 g dille (bakje 15 g) 3 takjes platte peterselie 1 bosui 2 el kappertjes 1 el olijfolie 2 el mayonaise 2 tl mierikswortel1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. ... bekijk recept »

Viskoekjes met bosui

1 komkommer 2 limoenen 2 x 250 gr kabeljauwfilet 1 ei 4 eetlepels bloem 2 bosuitjes (in ringetjes) 1 rode peper 100 ml gembersiroop (Australisch) 2 eetlepels olie1. Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in lan... bekijk recept »

Lente-uisoep met bladerdeegpakketjes

6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 kleine rode paprika 1 ei 1 duopakje hamreepjes (julienne (200 g)) 100 g verse roomkaas (MonChou) 1 pak romige lente-ui soep (118 g) 1 bosuitje (zakje a 3 stuks)1. Oven op 220 °C voorv... bekijk recept »

Pagina 16 van 100