Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Aziatische garnalenomelet met wortel-sesamsalade

6 eieren 3 el zoete chilisaus 5 el sesamolie 400 g roerbakmix 200 g wokgarnalen met knoflook (koelvers) 2 el bosuitjes 1 el sojasaus 300 g rauwkost peen julienne 1 el sesamzaad1. Klop de eieren los met de chilisaus, peper en even... bekijk recept »

Broccoli-zalmtaartjes

8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 600 g broccoli 4 eieren 250 ml slagroom (beker) 2 tl kerriepoeder 3 bosuien (zakje) 250 g gerookte zalmsnippers1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebrui... bekijk recept »

Broccoli & bamboescheuten

2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 4 el olijfolie 4 el sojasaus (flesje 250 ml) 2 schalen (a 2 stuks) haaskarbonades 300 g pandanrijst (pak 400 g) 2 stronken broccoli (in roosje... bekijk recept »

Groentesoep

2 liter kraanwater 255 g runderschenkels (stuk à 255 g) 300 g mager soepvlees (pakje à 300 g) 3 rundvleesbouillontabletten 150 g gehakt half-om-half 1 mespunt nootmuskaat 250 g soepgroente 3 bosuien1. Doe het water in een soep... bekijk recept »

Indiase paella

300 g basmati of pandanrijst 0,5 kippenbouillontablet 1 el kurkuma 0,5 el sesamzaad 1 bosui 3 el vloeibare margarine 500 g kipfilet 1 snufje zout 1 snufje peper 1 prei 1 rode paprika 1 el kerriepoeder of garam masala 80 g rozijnen1. Berei... bekijk recept »

Green & bean healthburger

1 blik kikkererwten (netto 400 g) 2 bosuitjes 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sesamzaad 1½ eetlepel limoensap ½ theelepel hot peppersauce zout ¼ zakje peen julienne (` 150g) 10 g boter o... bekijk recept »

Koude Opperdoezersoep met pancetta

6 bosuitjes 4 stengels bleekselderij 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen 25 g boter 100 ml Martini Bianco (wijnschap) 1 liter kraanwater 3 kippenbouillontabletten 125 ml slagroom 50 g pancetta (Italiaans spek)1. Snijd de bos... bekijk recept »

Gegrilde puntpaprika

4 zoete puntpaprika's 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 4 tl kappertjes (potje 100 g) 1 potje groene olijventapenade (140 g) 4 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika's in met een scherp mesje, van... bekijk recept »

Mexicaanse mini hapjes

8 wraps500 gr kipfilet, ik kleine blokjes 1 eetl olijfolie 1 zakje burito seasoning mix1 bakje cherrytomaatjes a 250 gr 3 bosuitjes100 gr geraspte kaasVerwarm de oven op 160 graden. Steek uit elke wrap 3 rondjes van ca 9 cm doosnede. Draai een muffin... bekijk recept »

Biefstukspies met bosui

250 g biefstuk 1 eetlepel balsamicoazijn 2 bosuitjes (elk in 4 stukken) 1 rode ui (in 8 partjes) 2 theelepels milde paprikapoeder versgemalen zwarte peper 2-3 eetlepels olijfolie grof zeezout1. Snijd de biefstuk in blokjes van... bekijk recept »

Pagina 18 van 100