Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Gehaktbroodjes

8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 5 augurken zoetzuur 3 bosuitjes 400 g half-om-halfgehakt 1 el gehaktkruiden 1 el mosterd 4 el Thousand Islands sladressing 200 g gemengde sla1. Laat de deegplakjes ontdooien volgens de ... bekijk recept »

Scholfilet in een krokant sesamjasje

250 g eiermie 2 rode paprika's 1 gele paprika 3 bosuien 2 eieren 1 el kraanwater ½ tl zout 4 el paneermeel 2 el sesamzaad 2 el bloem 300 g scholfilet 6 el koolzaadolie 3 el sojasaus1. Breek de mie in kleinere stukjes en k... bekijk recept »

Aardappelsalade met biet en zure haring

1 kg vastkokende aardappel 355 g zure haringen 500 g gekookte bieten 2 friszure appels 15 g verse dille (bakje 15 g) 125 g crème fraîche 2 el mierikswortel 3 bosuitjes1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (bru... bekijk recept »

Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade

500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 plakje citroen 250 g kipfiletreepjes 1 bosuitje (fijngehakt) 1 el crema van zongedroogde tomaten 1 el mayonaise 12 tortillachips1. Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de... bekijk recept »

Makreel met tomatensalsa

6 romatomaten 1 eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringetjes) 2 pakjes gerookte makreelfilet (naturel (a 200 g))1. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vrucht... bekijk recept »

Chinese wokvis met groenten en mie

1/2 zak tilapiafilet (a 750 g, diepvries) 1 zak bosuitjes (3 stuks) 2 el wokolie 2 tenen knoflook 1 zak Chinese roerbakmix (400 g) 1 zak gesneden prei (300 g) 6 el woksaus (oyster & garlic (flesje a 200 ml)) 1 z... bekijk recept »

Zalmquiche met dille en garnalen

300 g zalmfilet 6 bosuitjes 15 g dille 300 g rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid) 270 g bladerdeeg 1 el grove mosterd 125 g crème fraîche light 3 eieren 100 g geitenkaas blanc 501. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ... bekijk recept »

Pad thai

1 pak miehoen (250 g) 3 limoenen 4 el zonnebloemolie 3 rode uien (in ringen) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) 3 eieren (losgeklopt) 1½ el lichtbruine basterdsuiker 5 e... bekijk recept »

Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus

320 g baby-paksoi's 3 bosuitjes 200 g Aziatische paddenstoelen om te wokken 3 el arachideolie 300 g biefstukken (op kamertemperatuur) 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder 2 el zwartebonen-knoflooksaus 3 el kraanwater 1 el suiker1. Snij... bekijk recept »

Japanse kip met nori en komkommer

300 g kiphaasjes 3 el teriyakisaus 3 bosuitjes ½ komkommer 1 blad nori-vellen (vellen eraf halen) 4 el roerbakolie 1 el rijstazijn wasabi (tube)1. Snijd de kiphaasjes in de lengte doormidden. Schep in een bakje de kip en ... bekijk recept »

Pagina 19 van 100