Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Zomerhutspot

1 kg aardappelen (geschild) 50 g boter 2 uien (gesnipperd) 1 bos bospeen (groen verwijderd en wortels gewassen en in schuine plakken) 1 teen knoflook (geperst) 1 el kerriepoeder 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuin... bekijk recept »

Gewokte broccoli met garnalen

2 x 300 g broccoli (in kleine roosjes) 1 pak noedels (250 g) 300 g reuzengarnalen ((zak 500 g, diepvries), ontdooid) 1 zakje bosui (3 stuks) 1 el zonnebloemolie 1 bakje boemboe groene curry (100 g) 1 bakje koriand... bekijk recept »

Bonensalade met tuinkruidendressing

400 g kikkererwten 400 g zwarte bonen 1 bosje radijsjes gewassen 150 g rauwkost 1 bosje bosui in ringetjes plukje bieslook fijngehakt 1 dl tuinkruidendressingSpoel de kikkererwten en bonen in een vergiet schoon met koud water en laat ze uitlekken.&nb... bekijk recept »

Gemarineerde visjes met olijven

1 komkommer (in plakjes) 1 bos radijs 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringetjes) 2 eetlepels olijfolie 2 bakjes ansjovisfilets (gemarineerd (koelvers, a 130 g), uitgelekt) 2 bakjes sardines (gemarineerd (koelvers, a 100... bekijk recept »

Stokjesbrood kaas met chutney

½ Frans stokbrood 2 el olijfolie 1 teen knoflook 150 g manchegokaas (harde schapenkaas) 8 tl mangochutney (mild (potje 340 g)) 1 bosui ((zakje 3 stuks), in ringetjes)1. Snijd 8 schuine sneetjes stokbrood en bestrijk ze a... bekijk recept »

Roergebakken kalkoen met spinazierisotto

1/2 pak risottorijst (a 500 g) 1 zak spinazie (300 g) 125 g belegen Goudse kaas (gemalen (zakje a 175 g)) 1 bosuitje (zakje a 3 stuks) 300 g kalkoenfilet 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode pesto (met zongedroo... bekijk recept »

Kipburger

1 komkommer 400 g kipfilet (in blokjes) 1 el Zaanse mosterd (potje 335 g) 1 el mayonaise 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), in dunne ringen) 1 tl gedroogde dragon 2 el olijfolie 75 g yoghurt Griekse stijl (beker 500 g) 4... bekijk recept »

Oosterse zalm met wokgroente

2 el ketjap manis 1 el gembersiroop 1 tl wasabipasta 400 g zalmfilet 1 bos bosui NoedelsGaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.ZalmVerwarm de oven voor op 180 ºC.Meng voor de marinade in een kom de ketjap... bekijk recept »

Oosterse soep met champignons en broccoli

1 limoen 2 cm verse gember 500 g broccoli 250 g kastanjechampignons 3 bosuitjes 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten 250 g kipfilet 125 g Chinese mie1. Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in pl... bekijk recept »

Singapore met lemoncurry garnalen

180 g grote garnalen 1 tl suiker 1 tl zout 1 tl peper 2 tl aardappelzetmeel 1 el water 400 g mihoen 3 el arachideolie 80 g bospeen 80 g ui 80 g prei 80 g taugé 1 snufje kerriepoeder 120 g groene paprika 120 g babymaïs 40 g ... bekijk recept »

Pagina 20 van 100