Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pittige burgers met rundertartaar

1 kropsla 4 ciabattina's (afbakbrood, 2 pakken a 3 stuks) 4 rundertartaartjes (2 schalen a 2 stuks) 2 tl paprikapoeder 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 5 tl sambal oelek 4 plakken kaas ((pakje 200 g), fijngesneden)... bekijk recept »

Witte-bonensoep met kastanjechampignons en rozemarijn-bruschetta

2 tenen knoflook 6 bosuitjes 4 el olijfolie met truffelaroma 1 potje witte bonen 1 el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon 2 takjes rozemarijn 2 voorgebakken ciabatta's met gedroogde tomaat 1 bakje kastanjechampignon1. Snipper knoflook ... bekijk recept »

Gestoomde tofu met pittige sojadressing

½ blok tofu naturel (a 375 g) 2 eetlepels olie 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel limoensap 1 rode peper (ontpit en fijngehakt) 500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 zak Chinese roerbakmix (400 g) 2 bosuitje... bekijk recept »

Wontonsoep

175 g kipfilet (in stukjes) 125 g tijgergarnalen (rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid) 1 bosui ((zakje 3 stuks), in ringetjes) 1 tl droge sherry 2 tl sojasaus 1 tl sesamolie (flesje 250 ml) ½ pak filod... bekijk recept »

Maki sushi met komkommersalade

2 grote komkommers 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 eetlepels suiker 3 eetlepels azijn 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel mosterd 6 eetlepels mayonaise 1 zakje verse bieslook (15 g) 1 zakje bosuitjes 2 schaaltjes sushi set&nbs... bekijk recept »

Pizza calzone met tonijn

1 pak mix voor pizzabodem (450 g) 4 eetlepels olijfolie 3 bosuitjes 2 blikjes tonijnstukjes in olijfolie (a 185 g) 12 groene olijven zonder pit 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zak gemengde sla (200 g) 6 eetlepels kno... bekijk recept »

Gekonfijte groenten met gegrilde kip

5 el olijfolie 2 el citroensap 2 el suiker 1 tl gedroogde dragon 2 zakjes bosui ((a 3 stuks), in stukken) 2 courgettes (in repen) 1 schaaltje peultjes ((200 g), schoongemaakt) 1 zak spinazie ((300 g), steeltjes verwi... bekijk recept »

Schelvis in korma met gele rijst

325 g gele rijst 2 tenen knoflook 1 el arachideolie 300 g gesneden prei 450 g tuinerwten (diepvries) 450 g kormasaus (pot, Patak's) 1 el vissaus 3 bosuitjes 50 g gezouten cashewnoten 300 g schelvissen1. Kook de rijst volge... bekijk recept »

Chilinoedels met runderreepjes

2 el wokolie 350 g runderreepjes (naturel) 1 zak Japanse wokgroente (400 g) 1 zak sugar snaps (200 g) 1 zakje mix & woksauce (oester knoflook (150 g, Amoy)) 2 duopakjes chili noodles (a 2 x 150 g) 1 bosui ((z... bekijk recept »

Kerriekip in kokosmelk

300 g basmatirijst 6 bosuitjes 3 el zonnebloemolie 1 el kerriepoeder 500 g kipfilet 200 ml kokosmelk 100 ml volle yoghurt 6 trostomaten1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in rin... bekijk recept »

Pagina 22 van 100