Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Bloemkoolsoep

Ongeveer 500 gr bloemkool 20 gr boter 400 ml groentebouillon van tablet 200 ml melk 1 sjalotje 1 theel tijm 1 teentje knoflook 50 ml kookroom Peper en zout 1 bosui Snufje nootmuskaatSnijd de bloemkool in roosjes. Hak de sjalot en knoflook fijn en bak... bekijk recept »

Romige broccolisoep met tomaat

2 uien 1 teen knoflook 200 g aardappelen 1½ el olie 300 g broccoliroosjes 3 el crème fraîche 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 tomaten 1 bosui 50 g hazelnoten 4 plakken broden (zelfgesneden)1. Snipper de ui en ... bekijk recept »

Wokmie met zoetzure omelet

1 pak egg noodles (250 g) 4 el zonnebloemolie 6 eieren (losgeklopt) 2 tl sesamzaad 1 zak oosterse wokgroente (400 g) 1 rode paprika (in reepjes) 1 flesje woksaus sweet en sour (240 ml) 1 bosui ((zakje 3 stu... bekijk recept »

Steamed buns met 5 spice-eend

1 eendenborstfilet 2 tl 5 spices (specerijenmengsel) 1 el honing 250 g zelfrijzend bakmeel 1 tl zout 1 tl bakpoeder 200 ml melk 2 el sesamolie 2 bosuitjes ½ komkommer 4 el pindakaas 6 el hoisinsaus 2 el limoensap1. V... bekijk recept »

Zalm-sandwichrepen

4 blaadjes kropsla 1 bosuitje ½ citroen 100 g roomkaas (op kamertemperatuur) 8 sneetjes wit casinobrood 100 g gerookte zalmfilet1. Was de slabladen, scheur de nerf eruit en dep droog. Maak de bosui schoon en snijd fijn. Boen de ci... bekijk recept »

Kruidige tabouleh met abrikoos

100 g couscous 650 ml kippenbouillon 0,5 tl gemalen ras el hanout 1 citroen 100 g gedroogde abrikozen 100 g komkommer 200 g tomaten 1 teen knoflook 1 bosui 10 el olijfolie 0,5 tl gemalen komijn 10 g munt 1 snufje zout 1 snufje peper1. Be... bekijk recept »

Shichimi-zalm met aspergenoedels

350 g groene asperges 250 g eiermie 2 rode uien 2 bosuitjes 300 g zalmfilet 4 tl shichimi togarashi (specerijenmelange, blikje 80 g) 4 el olijfolie 3 el sojasaus1. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in... bekijk recept »

Kastanjechampignons met bosui

1 rode peper 2 bosuien 1 bakje kastanjechampignon 2 struiken roodlof 2 el oosterse roerbakolie ½ el citroensap1. Was peper, maak schoon en snijd in reepjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd wit van bosuitjes klei... bekijk recept »

Frisgroene basmatirijst

zout 300 g basmatirijst (pak ` 400 g) ½ zakje verse koriander (` 15 g) 1 zakje bosuitjes 1 limoen 1 zakje garneeramandelen (45 g) 50 g blanke rozijnen (zak ` 250 g)1. In pan met ruim kokend water en zout rijst kok... bekijk recept »

Shanghai paksoi met shiitake en bosui

2 el sesamzaad (bakje à 100 g) 8 struiken Shanghai paksoi 3 bosuien (zakje à 3 stuks) 100 g shiitakes (schaaltje à 100 g) 2 uien 3 cm verse gember (zakje à 150 g) 4 el zonnebloemolie 4 el kraanwater 1 tl sambal bad... bekijk recept »

Pagina 23 van 100