Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pappardelle met zeevruchten

2 el olijfolie 2 wortels (in kleine blokjes) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringetjes) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el bloem (gezeefd) 300 ml droge witte wijn 1 zakje gemengde zeevruchten ((500 g, diepvries)... bekijk recept »

Aardappel-makreelsalade

800 g vastkokende aardappelen 300 g broccoliroosjes 2 eieren 1 gerookte makreel 2 rode paprika's 4 el olijfolie 2 el wittewijnazijn 2 el kappertjes 3 bosuitjes1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water ... bekijk recept »

Changua uit Colombia (ontbijtsoep met ei)

1 bosje bosui 5 takjes koriander 1 teentje knoflook 1 l water 475 ml volle melk 4 sneetjes bruin brood zonnebloemolie 4 eieren 1 groene peper 1 rode peper sesamolie grill draadspaan Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn. Pel... bekijk recept »

Noedelsalade met radijs en garnalen

3 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 pak eiernoedels (250 g) 2 bosjes (witpunt)radijs 1 komkommer 3 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml) 3 tl sesamolie (flesje 250 ml) 3 el balsamicoazijn 2 bakjes jumbogarnalen (a 125 ... bekijk recept »

Nasi met kool en satésaus

1 pak zilvervliesrijst (snelkook) 1 ui 1 zakje bosuitjes 4 eetlepels zonnebloemolie 1 zak gesneden spitskool (300 g) 1 zak peen julienne (150 g) 2 eieren ½ emmer kant-en-klare satésaus (a 500 g) ½ zakje o... bekijk recept »

Gepofte aardappelen met makreelmousse

4 grote aardappelen 1 teen knoflook 2 blikjes makreelfilets (naturel (a 125 g)) 1 beker crème fraîche (125 ml) 1 bosuitje (zakje a 3 stuks) 2 bakjes komkommerrauwkost (a 175 g) 3 el sladressing bieslook (fles a 27... bekijk recept »

15 minuten wokschotel met knoflookgamba’s

200 g sugar snaps 200 g udon noedels 2 rode paprika's 1 courgette zonnebloemolie 1 avocado 1 bosje bosui 125 g taugé 100 ml sweet chilisaus 150 ml tomatenketchup 24 gamba's 4 teentjes knoflook 2 el gebakken uitjes 2 el cashewnootjes z... bekijk recept »

Quesadilla's met smac en kaas

300 g mais 360 g tomatenmix 15 g koriander (bakje 15 g) 3 bosuitjes 2 el limoensap 400 g kidneybonen 250 g Smac 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48 8 tortillawraps 3 el olie1. Laat de mais uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd... bekijk recept »

Bulgogi

1 rode peper 1 ui 3 tenen knoflook 50 ml ketjap manis (flesje 250 ml) 30 ml Japanse sojasaus 1 el sesamolie 2 schalen premium biefstukken (à 2 stuks) 3 cm gember (zakje 150 g) 300 g pandanrijst 2 el sesamzaad 1 krop... bekijk recept »

Mosselen met witbier

2 kg mosselen 3 bosuitjes (in ringetjes) 100 g koude roomboter (in blokjes) 200 ml witbier1. Spoel de mosselen af in ruim koud water, gooi de kapotte en de open mosselen (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verwarm de ov... bekijk recept »

Pagina 24 van 100