Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pittige maïssoep met quesadillas

1 zakje bosuitjes (3 stuks) 2 blikken maïskorrels (a 300 g) 1 pak wraptortilla's 100 g oude kaas (gemalen) 1 groene paprika 1 rode peper 2 eetlepels zonnebloemolie 1 groentebouillontablet 1 bekertje zure room (125 ... bekijk recept »

Mosterdsoep met beenham

3 bosuitjes 150 g gebraden beenham (deli-afdeling) 2 zakken romige mosterdsoep (a 400 ml) 8 sneetjes geroosterd brood met knoflook en olijfolie (pan con ajo y perejil, zak a 150 g)1. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.... bekijk recept »

Pasta met kapucijners

3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 stengel bleekselderij (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 takje rozemarijn (alleen de naaldjes, fijngesneden) 2 potten jonge kapucijners ((a 330 g), uitgelekt) 500 ml... bekijk recept »

Pikant-zure garnalensoep

2 stengels sereh 2 cm gemberwortel (geschild) 1 pot visfond (380 ml) 1 limoen (schoongeboend) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 rode ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 rode peper 2 ... bekijk recept »

Mihoensalade met mango

250 g mihoen 50 g pinda's 6 eetlepels sweet Chilisaus 1 eetlepel Thaise vissaus 1 rijpe mango 3 bosuitjes 1 komkommer1. Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en l... bekijk recept »

Speklappen in BBQ-saus met maïskolven

800 g roseval aardappels 1  courgette olijfolie om in te bakken 1 tl cayennepeper Cayenne-aardappelsVerwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in grove blokjes. Snijd de courgette in grove blokjes.... bekijk recept »

Veldsla met geitenkaas en frambozen

2 el pijnboompitten 1 el azijn 3 el extra vierge olijfolie 3 bosuien 75 g veldsla 125 g geitenkaas naturel 45 150 g frambozen1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop ond... bekijk recept »

Chinese miesoep met kip

1 pak Chinese (eiermie (250 g)) 2 tenen knoflook 1 zakje bosuitjes (3 stuks) 2 el wokolie (fles 500 ml) 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 schaal kipfiletblokjes (350 g) 1 zak oosterse wokgroente (750 g) 3 kippenbouill... bekijk recept »

Zalmrolletjes met een salade van krieltjes en venkel

500 g krieltjes in de schil 3 bosuitjes 15 g dille 2 el mierikswortel 150 ml halfvolle yoghurt 350 g groene asperges 12 kwarteleieren 2 venkelknollen 300 g gerookte zalmfilet 50 g kappertjes1. Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze i... bekijk recept »

Spitskool met kip en sesam

2 el sesamzaad 650 g spitskool 1 cm gember 2 tenen knoflook 4 el zonnebloemolie 2 el sesamolie 200 g kipfilet 1 el maizena 4 el oestersaus 3 bosuitjes1. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin... bekijk recept »

Pagina 25 van 100