Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Soep met ballen maar dan anders

1  ui olijfolie 1  kleine knolselderij 2 blaadjes verse laurier 1 takje rozemarijn 750 ml kippenbouillon 1 flesje witbier 100 ml slagroom ’s Middags voorbereidenKnolselderijsoepPel en snipper de ui grof.Schil en sn... bekijk recept »

Spicy biefreepjes

2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd) 2 schalen Premium biefstuk (a 2 stuks) chilipeper (molentje) 3 el olijfolie 1 teen knoflook (in plakjes) 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine ringetjes) 3 el pinda's (on... bekijk recept »

Gegratineerde tonijnpannenkoek

2 preien 3 bosuitjes 320 g tonijnstukken in water (blikje) 2 el zonnebloemolie 400 g Hollandse wokgroente 8 meergranen pannenkoeken 200 g crème fraîche 100 g geraspte jonge kaas1. Snijd het donkergroene gedeelte en de onderkant van... bekijk recept »

Tuinerwtensalade met bosui

1 kropsla 3 el olijfolie 1 el wittewijnazijn 1 tl mosterd 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten) 1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen)1. Verwijder de stronk van de sla, haa... bekijk recept »

In-paksoi-pakketjes

300 g meergranenrijst 1  rode peper 1 bos bosui 200 g diepvriesdoperwten GroenterijstKook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode pepe... bekijk recept »

Omelet met snijbonen en garnalen

200 g snijbonen 1 struik paksoi 1 zakje bosui 150 g aspergetips 250 g winterpeen 2 tl sesamolie 2 el sojasaus 7 rondeeleieren 3 el kraanwater 4 el zonnebloemolie 200 g jumbogarnalen (bakje à 100 g)1. Snijd de snijbonen in sch... bekijk recept »

Pittige hete bliksem met noten

1 kg kruimige aardappelen 1 snufje zout 400 g elstar appels 200 ml appelsap 100 ml vloeibare margarine 0,5 tl gemalen kaneel 1 snufje gemalen nootmuskaat 100 g danablue 50 (blauwaderkaas) 30 g pecannoten 1 bosui 1 pureestamper1. Kook de aar... bekijk recept »

Stap-voor-stap tom yam kai (Thaise kippensoep)

1 rode peper 2 cm verse gember 3 tenen knoflook 1 tl zout 2 el zonnebloemolie 4 kippenpoten 1 liter kraanwater 2 limoenen 4 stengels citroengras (sereh) 4 gedroogde limoenblaadjes 250 g kastanjechampginons 1 el vissaus 1 ... bekijk recept »

Nasi koening met zoetzure vis en paprika

300 g pandanrijst (pak 400 g) 1 el gemalen geelwortel (kurkuma, potje 44 g) 1 zakje paprikamix (3 stuks) 3 el zonnebloemolie 300 g scholfilet 1 el bloem 1 flesje woksaus (sweet & sour (200 ml)) 1 bakje taugé (12... bekijk recept »

Spaghetti met tuinbonen en zalm

1 citroen 3 el amandelen (bakje 100 g) 1 teen knoflook 1 zakje bosui (3 stuks) 300 g volkoren spaghetti (pak 500 g) 3 el olijfolie 600 g fijne tuinbonen (diepvries, doos à 300 g) 50 ml kraanwater 200 g gerookte zal... bekijk recept »

Pagina 27 van 100