Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Aspergetaart

5 plakjes filodeeg 1 kg witte asperges 3 bosuien 100 g cambozola (kaas) 100 ml slagroom 3 eieren 1 el olijfolie1. Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asper... bekijk recept »

Groene tabouleh met walnoten

300 g couscous 300 g tuinbonen 1 limoen 1 rode peper in ringetjes, zaadjes verwijderd 2 bosuitjes in ringetjes 100 g eikenblad slamelange 50 g walnoten grofgehakt olijfolie extra viergeBereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Koo... bekijk recept »

Oosterse pruimensalsa

250 g pruimen (rijp, stevig) 3 bosuitjes (in ringetjes) 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels zoete chilisaus sambal badjak1. Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisa... bekijk recept »

Aardappelgratin met zoete bospeensalade

1  rode ui olijfolie om in te bakken 125 g gerookte spekblokjes 2  eieren 200 ml kookroom 150 g geraspte oude kaas 700 g aardappelschijfjes, voorgekookt AardappelgratinVerwarm de oven voor op 220 ºC.Pel en snijd de ui i... bekijk recept »

Kastanjechampignons met sjalot-tijmboter

3 el olijfolie 150 g kastanjechampignons (gourmetassortiment) 1 el gesneden sjalot-bosui (gourmetassortiment, bakje 100 g) 2 tl peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 2 tl smaakboter sjalot-tijm (koelvers koksproduct, bakje 80 g)1... bekijk recept »

Salade met gerookte eendenborstfilet en vijgen

4 verse vijgen 2 el honing 1 mespunt gemalen kardemom 2 el rode-wijnazijn ½ el grove mosterd 4 el walnotenolie 100 g veldslamelange 200 g eendenborstfilets (op kamertemperatuur) 1 bosuitje1. Snijd de vijgen in 6-8 partjes. V... bekijk recept »

Nasi met rookworst en sambal-omelet

300 g witte rijst 1 rookworst (AH BASIC) 3 el zonnebloemolie 450 g nasi-bamigroente (voordeelpak 450 g) 3 eieren 2 tl sambal 3 bosuien (zakje 3 stuks) 340 g atjar tjampoer (pot 340 g)1. Kook de rijst volgens de aanwi... bekijk recept »

Saucijzenbroodjes met shiitake

1 stukje verse gember (van ca. 3 cm, geschild) 2 el zonnebloemolie 1 schaaltje shiitake ((paddestoelen, 100 g), fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 3 el oestersaus (flesje 250 ml) 1 el sojasaus (fl... bekijk recept »

Haringhapje

2 cm gemberwortel (geschild) 2 haringen 5 radijsjes (in kwarten) 2 bosuitjes (in schuine ringen) 2 eetlepels Japanse sojasaus1. Rasp de gember fijn (of pers de gember uit in een knoflookpers). Snijd elke haring in 10 stukjes en... bekijk recept »

Koolwrap met tonijn, appel en wortel

1 friszoete en stevige appel 1 bosuitje 1 blik tonijnstukken in olijfolie 90 g mini-mozzarellabolletjes 8 Chinese-koolbladeren 150 g rauwkost peen julienne1. Rasp de ongeschilde appel. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitle... bekijk recept »

Pagina 29 van 100