Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Pho met noedels en ribeye

2 uien 1 schaal soepvlees (300 g) 5 cm verse gember ((zakje 150 g), ongeschild en in plakjes) 5 kruidnagels 4 tenen knoflook (gehalveerd) 2 el vissaus ( extra (flesje 250 ml)) 1 kaneelstokje 1/2 pak mihoen (a 25... bekijk recept »

Biefstuk met soja, peper en gember

2 el sesamzaad (bakje 100 g) 2 schalen premium biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur) 50 g boter 1 rode peper 2 cm verse gember ((zakje (150 g), geschild) 2 tl sesamolie (flesje 250 ml) 4 el sojasaus 1 zakje bos... bekijk recept »

Gestoomde roodbaars

2 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 rode peper 2 bosuitjes 1 stengel sereh 1 dunne prei 1 kleine winterwortel ½ kippenbouillontablet 450 g roodbaarsfilet 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels vissaus1. Sjalotjes pel... bekijk recept »

Bosui-pannenkoekjes

3 el sesamzaad 4 el chicken hoisinsaus 2 el sesamolie 6 bosuitjes 200 g bloem 1 el maizena 1 ei ½ tl zout 400 ml koud kraanwater 4 el arachideolie1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. g... bekijk recept »

Ierse stamp met bosui en waterkers

1 kg kruimige aardappel 1 laurierblaadje 200 ml halfvolle melk 2 bosuitjes 75 waterkers 10 g platte peterselie 20 g boter1. Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten dr... bekijk recept »

Bloemkool & zoete soja

300 g witte rijst 3 el olie 2 x 150 g mager gerookt spek ((stukje), in reepjes) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 rode uien (in halve ringen) 600 g bloemkool (in roosjes) 5 el woksaus (zoete soja (flesje 175 ml))1.... bekijk recept »

Snelle babi ketjap met gegrilde ananas

300 g meergranenrijst 1 ananas 1 el zonnebloemolie 400 g varkensfiletlapjes 100 ml ketjap manis Bereiding:Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.Gegrilde ananasSchil de ananas. Snijd de onderkant en de bovenkant van de ... bekijk recept »

Ananassalade met cashewnoten en honing-mosterddressing

0,5 ananas 200 g gesneden ijsbergsla 150 g juliennewortel 410 g kikkererwten 75 g ongezouten cashewnoten 2 bosuitjes 70 ml honing-mosterddressing1. Schil de ananas en snijd de harde kern eruit. Snijd de ananas in stukken. 2. Meng in een schaal ... bekijk recept »

Penne met groene asperges en ricotta

300 g volkoren penne 500 g groene asperges 50 g pijnboompitten 1 teen knoflook 2 el olijfolie 250 g ricotta (verse kaas) 3 tomaten 3 bosuitjes 50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)1. Kook de penne volgens de aanwij... bekijk recept »

Spruiten-rozijnensalade

1 zak spruitjes (500 g) 1 zak bosui (3 stuks) 75 g rozijnen (zak 250 g) 6 el sladressing bieslook (fles 270 ml)1. Verwijder de buitenste bladeren van de spruiten. Kook de spruiten in 3 min. beetgaar. Giet de spuiten af, spoe... bekijk recept »

Pagina 30 van 100