Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Aardappelsoep met patécrostini's

150 g waspeen (zak a 300 g) 750 g kruimige aardappels 1 pak basissoep room (1 liter) 3 bosuitjes 1 cup smeerpaté crème (125 g) 1 stokbrood 3 eetlepels olijfolie1. Wortels in blokjes snijden. Aardappels schillen, wassen en i... bekijk recept »

Kipsaté met satésaus en uitjes

320 g kipfilet (Nieuwe Standaard Kip, schaal 160 g) 125 g Wijko satésaus geconcentreerd (beker à 250 g) 1 snufje sambal naar smaak 3 el olie 100 g gesneden sjalot-bosui (gourmetassortiment, bakje 100 g) 24 tapasprikkers (pakje 50 s... bekijk recept »

Salade met beenham en tomatenrelish

1 zak botersla (100 g) ½ gele paprika 3 bosuitjes 100 g beenham (bedieningsafdeling) ½ potje relish tomaat (a 200 g)1. Botersla verdelen over vier borden. Paprika schoonmaken en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en... bekijk recept »

Zoetzuur varkensvlees met bosui

300 g varkenshaas (op kamertemperatuur) 2 tenen knoflook 3 bosuitjes 2 el wokolie 3 el gembersiroop 3 el limoensap (flesje) 200 g sugarsnaps 250 g cherrytomaten 250 g verse ananasstukjes (schaal) 300 g 1 minuut basmat... bekijk recept »

Koude aardappel-roomsoep

25 g boter 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in ringetjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 liter tuinkruidenbouillon 2 kruimige aardappelen (geschild en in blokjes) 1 bekertje crème fraîche (125 ml)1. Smelt de boter in een (s... bekijk recept »

Afrikaanse vispastei

600 g kabeljauw (in stukken van 2 cm) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemberpoeder (djahé) 4 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 rode peper (fijngesneden) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks)... bekijk recept »

Pannenkoekentaart met spinazie

2 el olijfolie 2 zakken panklare spinazie 5 kant-en-klare pannenkoeken 3 bosuitjes 200 g hamreepjes 200 g geitenkaas, Bettine Blanc 58 1 bekertje zure room1. Verwarm grill voor op hoogste stand. Verhit olie in wok. Voeg spinazie in gedeel... bekijk recept »

Gegrilde asperges met kabeljauw

800 g aardappelen (Pommes Primeur, zak 1.5 kg) 100 g boter 2 el amandelschaafsel (bakje 55 g) 1 kg witte asperges 500 g kabeljauwfilet 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 50 ml droge witte wijn1. Schil de aardappelen en... bekijk recept »

Raapstelenstamppot met katenspek en bosui

4 bosjes raapstelen (ca. 400 g) 3 bosuitjes 150 g katenspek 2 zakjes aardappelpuree à la minute (pak ` 116 g Maggi) 125 g roomkaas met knoflook versgemalen peper1. Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan ... bekijk recept »

Pasta primavera van Paulien

300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 2 el olijfolie 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in schuine stukken) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 takjes rozemarijn (de naalden fijngesneden) 2 blikjes tonijn (in olijfolie) 1 bli... bekijk recept »

Pagina 28 van 100