Recepten met bosui

1000 recepten met bosui

Bosui

Bosui De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer

Oosterse pannenkoek met spitskool en tofu

150 g volkorenbloem 3 eetlepels droge sherry 150 ml lichte sojasaus 2 eieren (losgeklopt) 3 bosuitjes (in dunne reepjes) 5 eetlepels olie 200 g roerbaktofu 1 rode paprika (in reepjes) 150 g spitskool (gesneden) &... bekijk recept »

Vegaburger met hummus

1 brood ((pain rustique), ongesneden) 6 el olijfolie 1 teen knoflook 2 schaaltjes vegetarische hamburgers (a 2 stuks) 4 el houmous (bakje 200 g) 1 zakje jonge bladsla met babyspinazie (80 g) 1 zakje bosui ((3 stuk... bekijk recept »

Indiase mosselen

2 kg mosselen 1 eetlepel olie 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in schuine stukjes) 400 ml kokosmelk 1/2 pot tikka masalasaus (a 400 ml)1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een fli... bekijk recept »

Mosselen op z'n Thais

2 bakken mosselen (a 2 kg) 1 stukje verse gember ((2 cm), geschild) 1 rode peper 1 teen knoflook (in plakjes) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 4 el zonnebloemolie 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 el Thaise vis... bekijk recept »

Postelein met witte kaas en oregano

1 sinaasappel (schoongeboend) 1200 g postelein 1 bosui 2 el citroensap 4 el Griekse olijfolie 1 tl kaneel 2 takjes oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix, 20 g) 100 g witte kaasblokjes1. Snijd 2 lange repen van de sina... bekijk recept »

Hartige filodeegtaart met spinazie en kaas

10 vellen filodeeg (pak 10 vellen, diepvries) 1 venkelknol 2 preien 3 bosuitjes 14 el olijfolie 800 g spinazie 2 eieren 125 g verse roomkaas naturel 100 g witte kaasblokjes 30 g verse slakruidenmix 7 g verse dille 1 tl noot... bekijk recept »

Bamisoepje mét

1 pakje bamisoep met kruidenmix (85 g) ½ courgette 1 bosuitje (zakje 3 stuks)1. Doe 1 pakje bamisoep met de bijgevoegde kruidenmix in een grote kom. Doe er 1/2 courgette in heel kleine blokjes gesneden en 1 bosui (zakje 3 stuks) in... bekijk recept »

Vispakketjes met citroengras

2 stengels citroengras (sereh) 300 g basmatirijst 1 struik paksoi 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 300 g schelvisfilet (in 4 gelijke stukken) 1 blikje coconutcream (165 ml) 3 el zonnebloemolie 2 el Japanse... bekijk recept »

Tonijnspies teriyaki

4 tonijnbiefstukken 3 bosuitjes 100 ml teriyaki marinade (flesje) 2 tenen knoflook (geperst) 3 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt) 12 kleine kastanjechampignons olie (om te bestrijken)1. Snijd de tonijnbief... bekijk recept »

Snelle tomatenrelish

1 bakje Tasty Tom tomaten 1 bakje platte peterselie (20 g) 1 zakje bosui (3 stuks) 3 el rodewijnazijn 3 el olijfolie extra vierge1. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Meng met de to... bekijk recept »

Pagina 26 van 100