Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Aardappelsalade met kip en radijs

2 el olie 2 kipfilet 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes 1 zakje botersla 2 bosuitjes 1 bosje radijs 4 el honing-mosterddressing1. Verhit in koekenpan helft van olie en bak kipfilets in 10-12 min. gaar. Verhit intussen in andere pan r... bekijk recept »

Ovenschotel met chorizo

2 rode uien 1 courgette 250 g chorizo 250 g cherrytomaten 600 g aardappelpartjes met knoflook en rozemarijn (diepvries) 100 g botersla 3 el sladressing naturel1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de uien in parten en de courgette... bekijk recept »

Walnootciabatta met gemarineerde haring

2 schaaltjes maatjesharing (= 8 filets) 3 eetlepels medium dry sherry 1 theelepel wijnazijn 1 voorgebakken ciabatta con noci (notenbrood) 1 groene appel (bijv. Granny Smith) 125 g verse roomkaas met kruiden ½ zakje bot... bekijk recept »

Biefstuk met kaas en tomatensalade

2 bakjes cherrytomaten (a 250 g) 1 teen knoflook 2 el balsamicoazijn 50 g boter 2 biefstukken (op kamertemperatuur) 1 zak oma?s smulfrieten (750 g) 2 zakken botersla (a 100 g) 100 g oude kaas (stukje)1. Snijd de... bekijk recept »

Broodje visstick met koolsalade

2 el arachideolie 12 vissticks 300 g gesneden rodekool 300 g gesneden spitskool 1 el gedroogde dille 2 el gedroogde cranberry's 4 sesambollen 100 g botersla 4 el bieslooksladressing1. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de ... bekijk recept »

Gerookte-zalmsalade

3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 zak botersla (a 100 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje) 2 pakjes warmgerookte zalmsteak (a 2 stuks)1. Dressing roeren van olie, c... bekijk recept »

Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes

25 g zachte roomboter 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade (bakje) 200 g Saint Albray (kaas) 4 zongedroogde tomaten op olie 8 sneetjes Pain de Boulogne ½ zak botersla (à 100 g) 4 plakken Bretonse ham (ca. 100 ... bekijk recept »

Salade met beenham en tomatenrelish

1 zak botersla (100 g) ½ gele paprika 3 bosuitjes 100 g beenham (bedieningsafdeling) ½ potje relish tomaat (a 200 g)1. Botersla verdelen over vier borden. Paprika schoonmaken en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en... bekijk recept »

Stroganoffschotel

450 g aardappelschijfjes 2 el boter 450 g beef stroganoff (met saus) 1 schaal bak- & wokgroenten (paprika, champignons en ui) 1 el cognac (of wodka, slijter) 100 g botersla 2 augurken zoetzuur 3 el sladressing yoghurt1. K... bekijk recept »

Aardappelsalade

2 kg aardappels (vastkokend) 1 citroen (geperst) 1 el grove mosterd 100 ml olijfolie extra vierge (met citroenaroma (fles 250 ml)) 2 el tijmblaadjes (zakje a 15 g) 1 pot zwarte olijven (zonder pit, gehalveerd) 200... bekijk recept »

Pagina 3 van 8