Recepten met botersla

75 recepten met botersla

Botersla

Botersla Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes nagenoeg even groot en hebben ze dezelfde vorm. Salanova heeft dus een compacte en volle krop. Salanova koop je met de kluit nog aan de krop. Daardoor blijft de sla langer vers. Er zijn verschillende varianten te koop waarvan de Salanova Groen (groene botersla) en Salanova Rood (rode botersla) waarschijnlijk het meest bekend zijn. De blaadjes zijn mals en zacht van smaak. Door één keer te snijden, valt de sla uiteen en heb je bladeren van gelijke grootte. Dat snijden gaat gemakkelijk met de daarvoor ontwikkelde boor, maar zelfs met een appelboor lukt het meestal wel. Zo klein is de stronk. Ook kun je bijvoorbeeld de helft van de bladeren gemakkelijk van de stronk snijden, of de paar blaadjes die je nodig hebt ‘plukken’. + lees meer

Lekkerbekjes met dijonnaisesaus

750 g ovenfrites 1 krop botersla 2 schaaltjes lekkerbekjes (a 200 g) ½ potje dijonnaise (a 210 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 5 eetlepels sladressing naturel 1 cup Italiaanse mix (50 g, groenteafdeling)1. Oven v... bekijk recept »

Lekkerbekjes met botersla en erwtenpuree

1 zak kookaardappelen (kruimig (voordeelverpakking 800 g)) 1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 2 x 2 doosjes lekkerbekjes (a 3 x 100 g, diepvries) 1 ui (gesnipperd) 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroens... bekijk recept »

Lamsmedaillons met spinazie

2 theelepels paprikapoeder (mild) 1 theelepel kaneel 1 theelepel zwarte peper (versgemalen) 4 lamsmedaillons 50 g boter 1 pot vleesfond (380 ml) 2 tenen knoflook (in plakjes) 2 zakken panklare spinazie (a 300 g)... bekijk recept »

Zelfgemaakte hamburgers

4 bieten 1 teentje knoflook 1 ui 1 ei 300 g rundergehakt 1 beschuit zonnebloemolie 1 klontje roomboter 8 volkoren broodjes zout versgemalen peper 3 tomaten 1 komkommer 6 augurken 1 krop botersla 1 rode ui 1 el zilveruitjes 3 augurken 3 e... bekijk recept »

Surf- en turfspiesjes

20 reuzengarnalen (ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid) 1/2 verse ananas (schoongemaakt) 4 el basilicum ((bakje 15 g), blad fijngesneden) 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden) 4 el olijfolie extra vierge 250 g va... bekijk recept »

Gemarineerde zalm en botersla

1 limoen (schoongeboend) 3 el olijfolie 1 el picadillo (specerijenmengsel, blikje) 700 g zalmfilet (in vier stukken gesneden) 200 ml Griekse yoghurt 1 el mierikswortel 1 el jalapeñopepers 1 komkommer 100 g botersla 8 ... bekijk recept »

Warme wrap met kaas en bosui

3 bosuien 4 tomaten 4 tortillawraps 100 g geraspte pittige kaas 300 g maiskorrels 100 g botersla (zak) 2 el zoete chilisaus 1 el olie 8 g koriander1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaten in bl... bekijk recept »

Peultjes-radijssalade met ei

100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek 1 stokbrood met knoflook 50 g pittige cornichons (kleine augurken) 1 sjalot 1 el wittewijnazijn 1 el dijonmosterd 3 el olijfolie 200 g peultjes 4 eieren 175 g radijsjes 200 g botersla1. ... bekijk recept »

Zomerse pastasalade met pesto en geitenkaas

500 g verse tagliolini naturale (koelverse pasta, schaal à 250 g) 100 g groene pesto 2 rode paprika's 0,5 citroen 100 g botersla 175 g verse geitenkaas 75 g zwarte olijven 6 zongedroogde tomaten 1 snufje zout 1 snufje peper1. Koo... bekijk recept »

Salade met rosbief en artisjokharten

8 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 1 courgette 2 teentjes knoflook 6 tasty tom trostomaten 1 potje gemarineerde artisjokharten (carciofi, 190 g) 1 zakje botersla (100 g) 250 g gesneden rosbief (vleeswar... bekijk recept »

Pagina 4 van 8