Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Kalfstong in maderasaus

1 kalfstong (of rundertong)500 g cantharellen1 ui2 wortelen2 takjes selder1 prei2 blaadjes laurier10 takjes tijm10 stengels peterselie1 el zwarte peperbollen (geplet)3 blokjes runderbouillon3 sjalotten2 dl madera1 dl tomatenpassatamaïszetmeel1 bol kn... bekijk recept »

Duif met appel en speculaas

8 duivenfilets4 el erwten4 champignons120 g cantharellen3 jonagold-appel12 shiitake's70 ml kippenbouillon2 dl witte wijn3 dl bruine fond1 dl porto1 bosje waterkers3 sjalotten1 sneetje peperkoek2 stuks speculaas (Hasseltse)0.33 vanillestokjepeperzoutm... bekijk recept »

Tagliatelle met bloemkool en saltimbocca

8 kalfslapjes van elk 50 g 4 plakken rauwe ham 8 blaadjes salie 2 dl witte wijn 300 g tagliatelle 1 groene spitsbloemkool 150 g cantharellen 2 stronkjes rood witloof peper zout boter olijfolie 1. Klop de vleeslapjes plat tussen plasticfolie. Leg ... bekijk recept »

Risotto met kip, groenten en champignons

3 jonge ajuinen 2 courgettes 1 kleine selderiestengel 2 wortelen 150 g cantharellen 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 300 g kipfilet 3 soeplepels Solo vloeibaar 300 g arboriorijst peper van de molen 70 g geraspte parmezaankaas1. Snij de ajuinen fi... bekijk recept »

Ossehaas met bospaddestoelen

4 ossehaas (tournedos, elk 180 gr) 4 sneden mager spek solo, bakken en braden 150 gr cantharellen (hanekammen) 2 gehakte sjalotjes 1 dl droge witte wijn 2,5 dl room 1 el vers gehakte bieslook 1 bosje waterkers peper&zout (pezo)1. Haal het zwoerd va... bekijk recept »

Koolvis met champignons

400 gr koolvisfilet in blokjes 200 gr Parijse champignons 100 gr shiitakes 100 gr hoornen des overvloeds 100 gr cantharellen 8 sjalotjes 2 liter visfumet solo, bakken en braden 150 gr gemalen zachte kaas (type Nazareth) voor de saus: 1,5 dl pochee... bekijk recept »

Risotto met kip, groenten en champignons

300 g kipfilet 300 g Arboriorijst 3 jonge uien 1 kleine selderstengel 2 wortelen 2 courgettes 150 g cantharellen 3 soeplepels Solo Vloeibaar 1 Knorr Bouillonketeltje Kip 70 g parmezaanse kaas, geraspt1. Snij de ajuinen fijn. Was de courgettes ... bekijk recept »

Fazantenroomsoep Met Paddestoelen

-250 g gemengde paddestoelen (klein gesneden) -1 ui (fijn gesnipperd) -zout en peper uit de molen -1,25 liter fazantenconsomme (zie mijn recepten) -2 el creme fraiche -100 g kleine cantharellen -1 el vers gehakte peterselie -fruit de ui glazig in 30 ... bekijk recept »

Zalm Met Gegrilde Groenten

1 grote zalmmoot1 aubergine1 ui1 tomaat1 paprika2 cantharellensesamolieolijfolieverse peper en zout. Grill de zalm in de olijfolie met peper en zout. Grill de groenten in de grillpan met peper en zout. Draai na een paar minuten de groenten een kwarts... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Kaassoufle

Boterbloem4 eieren3 ons geraspte kaas, peperzoutbouillonblokje Maak een roux van boter, bloem, en bouillon (mag water met blokje zijn), klop langzaam tot gladde saus. Doe er 4 geklopte eidooiers bij, en de kaas.Haal van het vuur af, en vermeng met 4 ... bekijk recept »

Pagina 18 van 36