Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Parelhoen met champignons en garnalen

75 g cantharellen 5 cl cognac 0,5 eetlepel fijngehakte verse dragon 40 g gepelde grijze garnalen 15 dl kippenbouillon 8 g mosterd olijfolie 4 parelhoenfilets peper en zout raketsla 50 cl room 8 rösti’s 10 cl witte wijn1. Kruid de parelhoenfilets met ... bekijk recept »

Paddestoelensoep

1 rode ui 400 gr gemengde paddestoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)2 teentjes knoflook Klontje boter 100 ml kookroom Tijm1 liter groentebouillon Peper en zout Peterselie voor de afwerkingSnipper de ui en hak de k... bekijk recept »

Gepocheerde kalfsoester

750 ml kraanwater 2 rundvleesbouillontabletten 200 g cantharellen (paddenstoelen) 2 sjalotten 150 g roomboter 1 mespunt kerriepoeder 2 el droge witte wijn 125 ml crème fraîche 100 ml vleesfond 2 knolselderij 4 kalfsoesters ... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met champignonsaus en paddenstoelen

1 pakje Knorr champignonroomsaus 1 kg kruimige aardappelen 75 g roomboter 2 el olijfolie 4 Thuis uit eten hertenbiefstukken 125 ml melk 200 g cantharellen of kastanjechampignons 1 sjalot 2 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 puree... bekijk recept »

Geroosterde ossenhaas met paddestoelen

6 stukjes ossenhaas (a ca. 120 g) 1 eetlepel balsamicoazijn 6 eetlepels olijfolie 4 takjes tijm 250 g kastanjechampignons 100 g cantharellen of shii-takes 50 g ontbijtspek molentje zeezout versgemalen peper1. Ossenhaas bestrijken... bekijk recept »

Bruschette met cantharellen en rucola

60 g hazelnoten 30 g gezouten boter 150 g cantharellen 12 bruschetta Italiaanse toasts 15 g pittige rucola1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.... bekijk recept »

Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan

40 g truffel-paddenstoelentapenade 3 el mayo royale (mayonaise) 200 g cantharellen 2 el arachideolie 4 ciabatta's 40 g rucola 8 magere grillburgers 50 g geschaafde Parmezaanse kaas 1 vleestomaat1. Steek de barbecue aan. Meng de tapena... bekijk recept »

Verse bospaddenstoelenroomsoep

100 g shii-take 100 g cantharellen 150 g oesterzwammen 75 g vloeibare margarine 2 sjalotjes gesnipperd 50 g bloem 150 ml droge witte wijn 1 pot groentebouillon 125 ml slagroom 2 el peterselie fijngehaktVeeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stuk... bekijk recept »

Stoofpotje met konijn

4 konijnenboutjes op kamertemperatuur peper en zout 3 el olijfolie 2 el vloeibare margarine 8 sjalotten in vieren gesneden 300 ml herfstbockbier 2 laurierblaadjes 5 jeneverbessenBestrooi de konijnenboutjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit ... bekijk recept »

Knapperige hoorntjes met geitenkaas en cantharellen

1 eetlepel olijfolie 200 g geitenkaas (in rolletje) 1 ei 2 eetlepels gehakte bladpeterselie 6 vellen brickdeeg peper en zout 150 g cantharellen 40 g gesmolten boter1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Borstel de cantharellen schoon, spoel ze ... bekijk recept »

Pagina 2 van 36