358 recepten met cantharellen
75 g cantharellen 5 cl cognac 0,5 eetlepel fijngehakte verse dragon 40 g gepelde grijze garnalen 15 dl kippenbouillon 8 g mosterd olijfolie 4 parelhoenfilets peper en zout raketsla 50 cl room 8 rösti’s 10 cl witte wijn1. Kruid de parelhoenfilets met ... bekijk recept »
1 rode ui 400 gr gemengde paddestoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)2 teentjes knoflook Klontje boter 100 ml kookroom Tijm1 liter groentebouillon Peper en zout Peterselie voor de afwerkingSnipper de ui en hak de k... bekijk recept »
750 ml kraanwater 2 rundvleesbouillontabletten 200 g cantharellen (paddenstoelen) 2 sjalotten 150 g roomboter 1 mespunt kerriepoeder 2 el droge witte wijn 125 ml crème fraîche 100 ml vleesfond 2 knolselderij 4 kalfsoesters ... bekijk recept »
1 pakje Knorr champignonroomsaus 1 kg kruimige aardappelen 75 g roomboter 2 el olijfolie 4 Thuis uit eten hertenbiefstukken 125 ml melk 200 g cantharellen of kastanjechampignons 1 sjalot 2 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 puree... bekijk recept »
6 stukjes ossenhaas (a ca. 120 g) 1 eetlepel balsamicoazijn 6 eetlepels olijfolie 4 takjes tijm 250 g kastanjechampignons 100 g cantharellen of shii-takes 50 g ontbijtspek molentje zeezout versgemalen peper1. Ossenhaas bestrijken... bekijk recept »
60 g hazelnoten 30 g gezouten boter 150 g cantharellen 12 bruschetta Italiaanse toasts 15 g pittige rucola1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.... bekijk recept »
40 g truffel-paddenstoelentapenade 3 el mayo royale (mayonaise) 200 g cantharellen 2 el arachideolie 4 ciabatta's 40 g rucola 8 magere grillburgers 50 g geschaafde Parmezaanse kaas 1 vleestomaat1. Steek de barbecue aan. Meng de tapena... bekijk recept »
100 g shii-take 100 g cantharellen 150 g oesterzwammen 75 g vloeibare margarine 2 sjalotjes gesnipperd 50 g bloem 150 ml droge witte wijn 1 pot groentebouillon 125 ml slagroom 2 el peterselie fijngehaktVeeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stuk... bekijk recept »
4 konijnenboutjes op kamertemperatuur peper en zout 3 el olijfolie 2 el vloeibare margarine 8 sjalotten in vieren gesneden 300 ml herfstbockbier 2 laurierblaadjes 5 jeneverbessenBestrooi de konijnenboutjes aan beide kanten met zout en peper. Verhit ... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 200 g geitenkaas (in rolletje) 1 ei 2 eetlepels gehakte bladpeterselie 6 vellen brickdeeg peper en zout 150 g cantharellen 40 g gesmolten boter1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Borstel de cantharellen schoon, spoel ze ... bekijk recept »