Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Cantharellen Champignonsoep

3 sjalotjes 300 g kastanje champignons 300 g cantharellen 50 g boter 100 g ontbijtspekblokjes 1 takje rozemarijn 3 el bloem 6 el cognac 1 pot kalfsfond 1/8 l creme fraiche zout/peper Pel en snipper de sjalotjes. Hak champignons fijn en snijd grote ca... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 aardappel peper en zout verse kervel 8 dl. room 100 gr. cantharellen 1 truffel boter olijfolie 1 ltr. kippebouillon met vlees 4 eetl. Grey Poupon-mosterd De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 min. gaar po... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappelvastkokende 100 gr. cantharel 1 l. kippenbouillon 8 dl. room 4 el. mosterd Olijfolie 1 klont boterkoude 4 takjes kervelverse Zout Peper De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar pochere... bekijk recept »

Risotto Met Cantharellen Of Gemengde Paddenstoelen

400 gr risotto-rijst (liefst Arborio rijst) 3 sjalotjes of 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 + 1 eetlepel olijfolie 1 dl droge witte wijn 50 gram boter Plm. 1 liter bouillon van fond of bouillontabletten (liefst paddestoelenbouillon of groentenboui... bekijk recept »

Mosterdsoep

2 grote uien 125 gram winterwortel 1 grote prei 30 gram boter 30 gram bloem 7 dl kippenbouillon 50 gram bacon klein bekertje slagroom 2 eetlepels grove pittige mosterd 1 theelepel suiker peper en zout naar smaak *Doe 20 gram boter in de pan en fruit... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Pagina 4 van 36