Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Velouté van doperwten met munt

500 g doperwten, diepgevroren 1 l groentebouillon 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie, samengeknoopt) 2 middelgrote wortelen, in schijfjes gesneden 5 muntblaadjes 1 prei, schoongemaakt en in schijfjes gesneden 5 slablaadjes 4 eetlepels sojaro... bekijk recept »

Paella

200 g haricots verts 1  ui 2 teentjes knoflook 2  kipfilets 1  varkenshaasje 1 tl paprikapoeder olijfolie 200 g chorizo 15  saffraandraadjes 2  rode puntpaprika's 4  tomaten 150 ml witte wi... bekijk recept »

Kruidige erwtjesspread

1 stokbrood 1 snufje zout 200 g doperwten 4 el olijfolie extra vierge 5 el basilicum 2 el munt 100 g verse geitenkaas 1 snufje peper 1 bakje tuinkers 1 keukenmachine1. Verhit een koekenpan en rooster de sneetjes stokbood aan beide kanten bru... bekijk recept »

Thaise gewokte mosselen

100 g rijstnoedels 2 kg mosselen 3 cm gember 1 stengel citroengras zonnebloemolie 1 kippenbouillonblokje 250 ml kokosmelk 1 el vissaus 1 winterpeen 1 rode paprika 100 g diepvriesdoperwten sesamolie 100 g cashewnoten wok rasp 1. Breng water aan... bekijk recept »

Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

400 g spaghetti 100 g pancetta 2 bosjes bosuien 1 teen knoflook 1 stengel bleekselderij 6 el olijfolie 700 g doperwten extra fijn (diepvries) 20 g platte peterselie (bakje) 2 el extra vergine olijfolie1. Breek de spaghetti i... bekijk recept »

Kipsalade met sappige mandarijnjes

150 g kipfilet 1 kippenbouillontablet 2 el mayonaise 0,5 tl kerriepoeder 25 g veldsla (zakje 75 g) 75 g doperwten (diepvries) ontdooid 2 mandarijntjes in partjes 1 zakje walnoten (50 g), grofgehaktBreng de kipfilet in 500 ml water met het bouillontab... bekijk recept »

Puree, tuinbonen en karbonade

1 kg aardappelen (kruimig) 4 ribkarbonades 90 g boter (op kamertemperatuur) 4 el Groninger mosterd (potje 200 g) 3 el platte peterselie (fijngesneden) 4 volkoren biscottes ((pakje 225 g), verkruimeld) 300 g tuinbo... bekijk recept »

Erwtensoep met gerookte zalm

2 aardappelen 450 g diepgevroren of verse erwtjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1,5 l kruidenbouillon 8 muntblaadjes peper en zout 1 eetlepel room 100 g zalmsnippers1. Breng de bouillon met de doperwten en de muntblaadjes aan de kook. 2. Rasp d... bekijk recept »

Oosterse paksoi uit de wok

250 g fijne mie 1 snufje zout 5 el plantaardige olie 1 struik paksoi 3 el Thai green curry 200 g doperwten 1 snufje peper 4 el verse koriander 500 g kabeljauwfilet1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout.... bekijk recept »

Hollandse couscous

300 g couscous 2 uien 250 g champignons (bakje) 250 g winterpenen 5 el olijfolie 350 g doperwten (pot) 300 g roomkaas knoflook & fijne kruiden 100 ml kraanwater1. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »

Pagina 1 van 100