1000 recepten met doperwten
300 gr macaronie 100 gr bevroren doperwten 400 gr ricottakaas 40 gr parmezaanse kaas 2 el olijfolie (eerste persing) 1/2 geroosterde kip in hapklare stukjes 1 grote tomaat in kleine stukjes Breng een pan met water aan de kook. Kook de macaronie volg... bekijk recept »
400 gr eiermie 2 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui in halve ringen 3 tenen knoflook in plakjes 1/2 rode paprikavan zaden ontdaan en in dunne reepjes gesneden 100 gr peultjessugar snaps of eventueel schuingesneden snijbonen van 2 cm breed 300 gr kip... bekijk recept »
1 kilo doperwten in de schil of 400 gr. uit de diepvries150 gr. dungesneden bacon350 gr. pasta ( bv. fussili )400 ml. slagroom50 gr. extra belegen kaas1 eetl. olijfolie4 takjes salie. Bak in de koekenpan de plakjes bacon knapperig. kook de pasta beet... bekijk recept »
450 g doperwten (diepvries) 125 ml (Griekse) volle yoghurtop kamertemperatuur 1 tl munt (versgesneden of gedroogd) 1 zak koelverse frites (700 g) 4 Tivall Gemarineerde filets 1. Kook de doperwten in een klein laagje water met zout in 3 minuten gaar, ... bekijk recept »
100 gr geweekte sojabrokjes teentje knoflook 1/2 eetl boter 2 lepels tomatenpuree 1/2 bouillonblokje 1 lepel uienvlokken 125 gr doperwten peper zout oregano kruidnagel laurierblad Bereidingswijze Maak een saus van 1 dl bouillontomatenpuree en de krui... bekijk recept »
300 gm pandanrijst 1 zakje patak's tikka masala keriepa; sta (80 gr) 8 eetlepel(s) volle yoghurt 2 eetlepel(s) zonnebloemolie 1 zakje thaise groentemix (400 gr) 1 bl doperwten (400 gr) 2 bakjes roze garnalen(a 125 gr) 1/2 pot mangochutney(a 346 g pat... bekijk recept »
300 gm pandanrijst 1 zakje patak's tikka masala keriepa; sta (80 gr) 8 eetlepel(s) volle yoghurt 2 eetlepel(s) zonnebloemolie 1 zakje thaise groentemix (400 gr) 1 bl doperwten (400 gr) 2 bakjes roze garnalen(a 125 gr) 1/2 pot mangochutney(a 346 g pat... bekijk recept »
Kreeftcocktail 100 g diepvries doperwten sla 300 g kreeft uit blik 2 el citroensap 4 el mayonaise 4 el licht opgeklopte slagroom 1 el cognac 1 el tomatenketchup zout en witte peper paprikapoeder 1 takje dragon of kervel Laat de kreeft goed uitlekken ... bekijk recept »
1 eetlepel olie2 sjalotten gesnipperd1 teentje knoflook500 gram doperwten500 milliliter groente- of kippenbouillon100 milliliter room2 bosuitjes in dunne ringetjes1/ bosje munt blaadjes fijngehakt1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin ... bekijk recept »
1 eetlepel boter of olie8 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid200 gram (diepvries)doperwten3 eieren1 eidooier300 milliliter Melkan crème fraîche1 theelepel groentebouillonpoeder150 gram feta, in kleine blokjesspringvorm van 24 cm Øb... bekijk recept »