1000 recepten met doperwten
1 eetl. boter of olie8 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid200 g diepvries doperwten3 eieren1 eidooier300 ml crème fraîche (Melkan)1 theel. groentebouillonpoeder150 g feta, in kleine blokjesspringvorm Ø 24 cmbakpapier1. Verwarm de ... bekijk recept »
50 gr koelverse doperwten 1 eetl creme fraiche en paar blaadjes verse munt 50 gr gerookte makreel1. Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 minuten gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en drie blaadjes munt tot een gladde massa. ... bekijk recept »
1 flinke kop diepvrieserwten 1/2 avocado 2 afgestreken el Griekse yoghurt peper en zout uit de molen 1 tl citroen of limoensap 1 ruime hand verse muntblaadjes 1. Dit recept staat onder groente. Eigenlijk misplaatst, want erwten zijn peulvruchten... bekijk recept »
1 eetl zonnebloemolie 1teen knoflook 2 eetlepels currypasta(groen) 600gr stevig witvisfilet 200ml kokosmelk 200gr peultjes 200gr doperwten(diepvries) 150ml yoghurt 3 eetl verse koriander Verhit de olie in een wok, en bak de knoflook en de currypasta ... bekijk recept »
400 gr kipfilet 200 ons gesneden prei 1 rode1 gele1 groene paprika 1 teentje knoflook 1 blikje doperwten rijst Bak het kippevlees in een klein beetje olie in de wok goudbruin, voeg dan de prei erbij, wacht totdat deze is geslonken, voeg dan de paprik... bekijk recept »
300 g basmatirijst1 ui3 el zonnebloemolie1 gele paprika400 g kippenlevertjes1 pot Patak's Tikka Massalasaus1 pak doperwten (zeer fijn) In braadpan olie verhitten en ui en paprika ca 3 min bakken. Saus toevoegen en verwarmen. Als saus gaat koken kippe... bekijk recept »
350 g witte rijst zout 1/2 rode + 1/2 gele paprikain kleine stukjes 100 g doperwten (diepvries) 2 pakken Iglo ViscuisineNormandisch vispannetje a 400 g 2 - 2 1/2 dl melk (?s Lands Beste) 2 el fijngeknipt bieslook 25 min. Kook de rijst in water met z... bekijk recept »
Mosselen 2 kgnederlandse garnalen 1 kilo ongepeldhalve kilo gamba's stuk of 6 langoustines stuk of 6 blik doperwten en blikje maiskorrelseen kipfilet in stukjes tomaten olijfolie peper en zout saffraan rijst peterselie koreander water voor de mossel... bekijk recept »
1 el olijfolie> 125 gr rundgehakt> 1/4 ko fijngesneden champignons> 1 tomaatontveldzonder zaadlijsten en in stukjes> 1/4 kop doperwten> 1/4 kop rijst> 2,5 dl kippenbouillon. Verhit de olie in een pan, voeg het gehakt toe en bak het goed bruin.> Doe d... bekijk recept »
1 el olijfolie> 125 gr rundgehakt> 1/4 ko fijngesneden champignons> 1 tomaatontveldzonder zaadlijsten en in stukjes> 1/4 kop doperwten> 1/4 kop rijst> 2,5 dl kippenbouillon. Verhit de olie in een pan, voeg het gehakt toe en bak het goed bruin.> Doe d... bekijk recept »