1000 recepten met doperwten
700 gr. fricandeau/ 12 kleine uitjes/1 doos champignons/boter/1 blikje tomatenpuree/1 eetl. bloem/1 dl. bouillon (van een tablet)/1 blik doperwten/1 blik maiskorrels/peper/zout Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Voorbereiding Sijd het vlees in blok... bekijk recept »
4 eieren 1/2 blikje maïs 4 eetlepels doperwten 2 preien 3 eetlepels olie 4 eetlepels tempe 2 eetlepels sojasaus 50 deciliter bouillon 1 eetlepel bindmiddel 1 zout en peper Snijd de preien in lange smalle repen en de temp? in kleine blokjes. Verhit de... bekijk recept »
600 g lamsfilet200 g doperwten1 galiameloen (in stukken)2 sinaasappel (sap)2 kl sinaasappelschil (geraspt)100 g blonde rozijnen300 g couscous1 kl honing3.5 dl kippenbouillon4 el olijfolie2 teentjes knoflook (geplet)1 kl verse gember (gehakt)1 snuifje... bekijk recept »
2 uien gesnipperd100 gram pancetta of bakbacon, in reepjes50 gram boter400 gram diepvriesdoperwten1 kilogram kippen- of vleesbouillon400 gram risottorijst2 eetlepel gehakte verse peterselie75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas1. Bak de uien en pancet... bekijk recept »
300 g witte of bruine snelkookrijst1,5 l groentebouillon van tablet of poeder200 g doperwten (diepvries)1 blikje maïs, ca. 300 g (uitlekgewicht)1 blikje kidneybonen, ca. 250 g (uitlekgewicht)1 rode paprika, gewassen1 groene paprika, gewassen6 ha... bekijk recept »
voor de saté:300 g varkenshaas, in dobbelsteentjeszout en versgemalen peper1/2 theel. kerriepoeder3 eetl. arachideolie of wokolie3 spiesen of satéprikkersvoor de mangosaus:1 mango, geschild, in stukjes1 sinaasappel, geperst1 eetl. h... bekijk recept »
200 g vastkokende aardappels 100 g doperwten (diepvries) 200 g winterpeen 200 g appel 200 g zoetzure augurken 200 g Noorse garnalen Calvé mayonaise citroensap garnering: kruiden (bieslook, dille, peterselie),gevulde eieren, kerstomaatje... bekijk recept »
100 gr doperwten ( diepvries) ontdooid 200 gr rauwe garnalen ( diepvries ) ontdooid 1 ui gepeld grof gehakt 1 handje verse dille grof gehakt 1 ei 3 el bloem 3 el olijfolie bloem om te bestrooien sla om erbij te serveren 1. Deze garnalenkoekjes ... bekijk recept »
350 g witte rijst zout 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 1 grote rode paprika 4 el Solo Vloeibaar Light 350 g gepelde rauwe diepvriesgarnalen, ontdooid 0.5 el milde kerriepoeder 400 g verse doperwten of diepvriesdoperwten 200 ml dikke ko... bekijk recept »
250 gr gele rijstzoutcayennepeper1 middelgrote rode ui150 gr doperwtjes(diepvries)1 groot blik tonijn(350 gr)200 gr gekookte ham in blokjes1 dl mayonaise2 el witte wijnazijn3 el fijngehakte munt. Kook de rijst in ruim kokend water gaar volgens de geb... bekijk recept »