Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Spinazie-hamsoep

1 winterwortel 1 prei 250 gram gekookte achterham 1 zakje kaassaus 300 gram spinazie ala creme 2 kippebouillontabletten 1 pak diepvries doperwten 2,5 dl water 1 l. water 1 pakje roomkaas met knoflook en kruiden In grote pan kaassaus maken met... bekijk recept »

Roerbakschotel Met Visfilet

1 kleine ui 250 gram broccoli 1 rode paprika 1 klein blikje doperwten 1 eetlepel olie peperzout 1 zakje voorgekookte aardappelpartjes (ca. 450 gram) 1 dl bouillon (van tablet) 1 laurierblad 200 gram Tilapia- of andere visfilet 1. Maak de groente scho... bekijk recept »

Tonijn-groenteschotel

2 blikjes tonijn naturel 1 eetlepel boter 2 uien 1 teentje knoflook 400g tomaten peper zout 2 eetlepels gehakte peterselie 1 klein blikje doperwten Laat de tonijn uitlekken. Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze. Ontvel de tomate... bekijk recept »

Groentenomelet

150 gram paddestoelen 150 gram doperwten 4 eierenmelk2 uien fijngehakt, 2 tomaten6 sneden wit brood (of bruin brood) 1 eetlepel plantaardige olie Verhit de olie en fruit de uitjes tot ze glazig zijn. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze bij de uitj... bekijk recept »

Champignoncurry Met Cashewnoten

500 g kastanjechampignons1 grote ui2 teentjes knoflook2 cm verse gemberwortel30 g boter3 el yoghurt1 el tomatenpuree2 tl gemalen koriander150 g doperwten75 g ongezouten cashewnoten3 el gesnipperde koriander of peterseliezoutchilipoeder Verhit de helf... bekijk recept »

Hollanse couscous

300 g couscous(pak a 300/400 gr biologis; ch) 2 uien (biologisch) 1 winterwortel(biologisch) 1 bakje champignons(biologisch ) 5 eetlepels olijfolie(biologisch) 1 pot doperwten(biologisch 350 gr) 2 potjes roomkaas met knoflook(biolo; gisch) couscous w... bekijk recept »

Mosterdsoep met asperge en ham

3 bosuitjes 500 g groene asperges 2 sneetjes witbrood 2 eetlepels olie 3 blikjes mosterdsoep (soep culinair à 400 g,; ah) 1 pak doperwten (diepvries, 450 g) 1 pak hamreepjes (ca. 200 g, ah) peper Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van as... bekijk recept »

Gevulde groentenomelet

2 eetlepels olie 200 gm doperwten 2 tomaten 200 gm peultjes 3 lenteuitjes 4 eieren 2 eetlepels bloem 100 ml melk 125 gm huttenkase 3 eetlepels fijngesneden peterselie 1 zout 1 peper Oven voorverwarmen op 180 C. De tomaten in blokjes, en de lenteuitje... bekijk recept »

Chinese roerbakrijst

200 gm rijst 1 ei 1 zout, peper 3 eetlepels olie 200 gram kipfilet in reepjes 2 eetlepels geraspte gemberwortel 1 kleine prei in ringen 4 lente-uitjes in ringen 2 eetlepels chinese sojasaus 200 gram doperwten (diepvries) 200 gram garnalen en/of mosse... bekijk recept »

Chinese roerbakrijst

200 gm rijst 1 ei 1 zout, peper 3 eetlepel(s) olie 200 gm kipfilet in reepjes 2 eetlepel(s) geraspte gemberwortel 1 small prei in ringen 4 lente-uitjes in ringen 2 eetlepel(s) chinese sojasaus 200 gm doperwten (diepvries) 200 gm garnalen en/of mossel... bekijk recept »

Pagina 54 van 100