Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Paella Casa

150 ml olijfolie 750 gram kip in stukjes gesneden 500 gram konijn in stukjes gesneden 100 gram verse rijpe tomaten 200 gram sperziebonen 2 tenen knoflook 1 theelepel paprikapoeder (mild) 200 gram verse doperwten 1/2 theelepel saffraanpoeder 400 gram ... bekijk recept »

Paella con amore

Voor 4 personen: 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 200 gram fricandeau in plakken van 1/2 cm dik 2 eetlepels olijfolie 200 gram Surinaamse rijst 1 dl kippenbouillon van 1 tablet paprikapoeder 10 saffraandraadjes 100 gram gepelde garnale... bekijk recept »

Roerbakschotel met visfilet

Voor 2 personen: 1 kleine ui 250 gram broccoli 1 rode paprika 1 klein blikje doperwten 1 eetlepel olie peper, zout 1 zakje voorgekookte aardappelpartjes (ca. 450 gram) 1 dl bouillon (van tablet) 1 laurierblad 200 gram visfiletMaak de groente schoon. ... bekijk recept »

Turkse snert

2 fijngesneden uien 1 eetlepel olijfolie 500 gram doperwten (diepvries) 1 krop in repen gesneden sla 3 tot 4 eetlepels grof gesneden peterselie 1,5 liter groentebouillon 4 tot 6 sneetjes ontkorst wittebrood 2 tot 3 eetlepels olijfolie wat paprik... bekijk recept »

Varkensspiesjes op Toscaanse wijze

4 dunne varkenslapjes 4 dunne plakken drooggezouten rauwe ham 12 salieblaadjes 12 zongedroogde tomaatjes 2 dl tomatencoulis 100 g doperwten 4 sjalotten 1 scheut Noilly Prat of droge sherry 1 klont bakboter Vers gemalen peper, zout 1 toef verse basili... bekijk recept »

Varkensspiesjes op Toscaanse wijze

4 dunne varkenslapjes 4 dunne plakken drooggezouten rauwe ham 12 salieblaadjes 12 zongedroogde tomaatjes 2 dl tomatencoulis 100 g doperwten 4 sjalotten 1 scheut Noilly Prat of droge sherry 1 klont boter Vers gemalen peper, zout 1 toef verse basilicum... bekijk recept »

Verse tomatensoep met geitenkaascrostini

Voor 4 personen: 4 eetlepels Olijfolie Extra Vergine 1 pot Pastasaus Tomaat en Basilicum 1 liter groentebouillon (van tabletten) 500 g tomaten, in stukjes 200 g doperwten (koelvers of diepvries) 1 ciabatta 3 eetlepels Pesto Rosso 150 g geitenkaas, fi... bekijk recept »

Minestronesoep

1 een lepel olijfolie4,25 dl water of bouillon1 kleine ui1 kruidenbuiltje1teen knoflook85 gr doperwten1 aardappel in blokjes55 gr gekookte rode bonen1 wortel in blokjes55 gr macaroni1 selder stengel in blokjesgemalen zeezout85 gr kool gesneden peper2... bekijk recept »

Groentenpaella

3 eetlepels olijfolie2 grote uien, gepeld en in ringen gesneden300 gr zilvervliesrijst 2 teentjes knoflook, gepeld en uitgeperst1/2 rode, 1/2 groene en 1/2 gele paprika, in reepjes gesneden1 blikje ontvelde tomaten, uitgelekt en kleingesneden (sap op... bekijk recept »

Gevogelterisotto

600gr kalkoenfilet 300gr ongekookte rijst 500gr in plakjes gesneden champignons 400gr doperwten (diepvries) 200gr sluimererxten 1 rode, in blokjes gesneden paprika 1 grote fijngesnipperde ui 2 tabletten Kruiden bouquet Italiano 1 klein doosje toma... bekijk recept »

Pagina 55 van 100