1000 recepten met doperwten
70 gram uien 2 tenen knoflook 2 stengels citroengras (25 gram) 2 rode chilipepers 25 gram verse gemberwortel 1/2 theelepel zwarte peperkorrels 1 eetlepel fijngehakte koriander 1 eetlepel plantaardige olie800 gram bataten (of gewone aardappelen) 600 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 prei, in halve ringetjes gesneden, alleen het witte deel 4 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden 2 worteltjes, in schijfjes gesneden 1 ui, fijngesnipperd 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden 1/2 rode ui, fijngesnipperd 2 ... bekijk recept »
Voor 8 personen:2 a 2/5 kg aardappelseen scheutje melkeen beetje margarinezout, peper en nootmuskaat naar smaakpaneermeel[color=blue:dbfd0eaaaf]-voor de vulling- [/color:dbfd0eaaaf]200 gr margarine2 middelgrote uien3 teentjes knoflook1 tahoe (je kan ... bekijk recept »
1 hamschijf 3 spareribs 1 rookworst 1 laurierblaadje 1/2 eetlepel peperkorrels 2 bouillonblokjes 1 kleine knolselderij 2 grote aardappels 1 prei 1 blik doperwten (groot) 1/2 bosje bladselderij snufje zoutBreng in een ruime soeppan 1½ liter water met ... bekijk recept »
1 pak risottorijst a 400 gram - 300 gram kipfilet - 1 1/2 kippenbouillontablet - 1 dikke plak gekookte ham 150 gram - 1 grote ui - 1/2 blik tomatenblokjes - 2 teentjes knoflook - 100 gram surimi-sticks - 1/2 dl olijfolie - 150 gram doperwten (diepvri... bekijk recept »
2 st. zalmmoot met vel ± 100 gr.per stuk 1 kleine bloemkool 1 pakje diepvries doperwten 150 ml. room olijf oliearachideolieboter zout peper dragonpeterseliekerveldillebieslook Snij de bloemkool in kleine roosjes en smoor ze in een ruime pan op ... bekijk recept »
Venkelgroen1 ui50 g peultjes50 g doperwten (eventueel diepvries)50 g gedopte tuinbonen (eventueel diepvries)1 eetlepel olijfolie (extra vergine)200 g risottorijst (arborio)3/4 l kruidenbouillon1 glas droge witte wijn20 g boterversgeraspte parmezaanse... bekijk recept »
25 gr boter of margarine 400 g gemengde paddestoelenin plakjes 1 1/2 dl droge witte wijn 3 el olijfolie 2 sjalotjesfijngesneden 2 tenen knoflookgeperst 400 g risottorijst Bereidingswijze Verhit de boter in een wok of grote koekenpan en roerbak ... bekijk recept »
1 Ui 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram) 1 rode Paprika 150 gram doperwten 350 gram Risottorijst 1 glas witte wijn 1 liter kippenbouillon 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West 1 eetlepel balsamico azijn 3 eetl... bekijk recept »
400 gr. risottorijst (zoals arborionodig voor deze manier van koken)2 liter kippenbouillon100 ml. droge witte wijn of droge martini100 gr. doperwten2 grote wortels250-350 gr. garnalen100-150 gr. inktvisringen3-4 rode uien500 gr. mosselen2 kipfilets1 ... bekijk recept »