1000 recepten met doperwten
150 gr volkoren spaghetti5 eierenzeezout en pepernootmuskaat50 gr geraspte parmezaanse kaasscheut olie[color=blue]**Voor de vulling:[/color]1 ui, gepeld en fijngesnippers2 eetlepels boter1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden1 courgette... bekijk recept »
16 nieuwe aardappelen 16 lamskoteletten (dikkevan de korte bil) olijfolie 1/2 l kalfsfond bosje verse oregano 1 teentje knoflook12 trostomaatjes 12 groene asperges 2 el verse doperwten 2 el verse tuinbonendubbel gedopt 4 jonge worteltjes 1 Franse sja... bekijk recept »
500 gram runderlappen100 gram ontbijtspek4 eetl. olijfoliezout en peper2 uien1 kleine winterwortel20 gram bloem3 ons spercieboontjes1 prei20 gram bloem2 dl. rode wijn2 dl. bouillon3 eetl cognac2 thl. Provencaalse kruiden1 theel.mosterd2 kleine blikje... bekijk recept »
200 gram broccoli200 gram doperwtjes (diepvries)100 gram geitenkaas (van een rol)6 eetlepels olijfolie (Mediterrane)1 theelepel Dijon mosterd2 eetlepels citroensap200 ml gezeefde tomaten (passata)300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)zoutversgemalen ... bekijk recept »
1 kg aardappelen600 g doperwten (diepvries)4 eieren6 lente-uien2 el gehakt peterselie100 ml groentebouillonmelkboterpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. 2. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Stoof ze... bekijk recept »
400 g penne1 bundel groene asperges6 lente-uien100 g bladspinazie200 g peultjes200 g doperwten2 bolletjes buffelmozzarella150 ml roomolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Breek de houtige onderkant van de asperges en snij ze schuin in stukjes... bekijk recept »
8 wontonvellenganzenlever (in krullen)300 g Oosterscheldepaling (gerookte)250 g doperwten12 suikererwten (sugar snaps)groene sojabonen8 koolrabi1 eidooier125 g room3 dl sojasaus150 g kippenbouillon50 g witte wijncitroensapsojasesamtijmtuinkerspeperzo... bekijk recept »
700 g nieuwe aardappel500 g kipfilet200 g spekreepjes200 g doperwten (vers of diepvries)rucola (vers)1 tl mosterd2 el citroensap1 el witte wijnazijn4 el maïsolie1 el munt (gehakt)1 el peterselie (gehakt)grof zeezout1. Boen de aardappeltjes schoon en ... bekijk recept »
125 g zelfrijzende bloem125 g tarwebloem3 eieren250 ml melk150 ml waterzonnebloemolie150 g doperwten (diepvries)4 lente-uien (gesnipperd)3 el tuinkruiden (bladpeterselie, salie, bieslook, tijm...; gehakt)zout1. Voorbereiding: Blancheer de doperwten 2... bekijk recept »
85 gr chorizo, in kleine stukjes 1 eetl olijfolie 350 gr kipfilet, in blokjes van 2-3 cm 1 st grote ui, versnipperd 1 st bleekselderij, in stukjes 2 tenen knoflook, geperst 1 st rode paprika, in kleine stukjes 1 st groene paprika en in kleine s... bekijk recept »