1000 recepten met doperwten
500 gram rundergehakt1 ui geraspt of fijngesnipperd6 teentjes knoflook geperst1 ei1 eetlepel gehakte verse rozemarijn1 eetlepel gehakte munt1 kilogram aardappels geschild, in stukken6 eetlepels olijfolie200 milliliter gezeefde tomaten300 milliliter v... bekijk recept »
2 varkenshaasjes2 lente-/bosuitjes6 plakjes bacon of ontbijtspek1 eetl. ketjap manis of sojasaus1 theel. sambal badjak2 teentjes knoflook2 eetl. abrikozenjam of sinaasappelmarmelade50 gr boter of 3 eetl. vloeibaar bakproduct3 eetl. sherry200 ml k... bekijk recept »
750 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes150 g diepvriesdoperwten150 g winterwortel, in miniblokjes8 eetl. arachideolie3 eetl. azijn250 g gaar rundvlees, in blokjes8 kleine augurken, in miniblokjes2 appels, geschild, in blokjes50 g kleine zi... bekijk recept »
25 g boter1 sjalotje, gesnipperd3 eetl. bloem400 ml visbouillon (van tablet), afgekoeld125 ml (demi) crème fraîche200 gr doperwten (diepvries)400 gr voorgekookte aardappels, in blokjes2 blikjes (à 213 gr) John West Roze Zalm, uitg... bekijk recept »
2 vellen filodeeg, ontdooid3 eetlepels gesmolten boter12 blaadjes basilicum4 stukken visfilet (kabeljauw of zalm)sap van 1/2 citroen2 eetlepels olijfolie2 sjalotten, gesnipperd300 gram doperwten (vers gedopt of diepvries)300 gram spinazie, pankla... bekijk recept »
1 ciabattabrood (ca. 400 g)2 sjalotjes, gesnipperd75 milliliter olijfolie350 gram diepvriesdoperwten350 gram diepvriestuinbonen300 gram groene aspergeshandje basilicumblaadjes2 teentjes knoflook, geperst200 gram ricotta, verkruimeld3 eetlepels balsam... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie1 ui, fijngesnipperd300 gram risottorijst600 milliliter hete groentebouillon1 courgette, in blokjes300 gram doperwten (vers gedopt of diepvries)1 theelepel citroenrasp4 stukken zalmfilet met huid1 eetlepel koude boter25 gram vers... bekijk recept »
150 gram pancetta, in reepjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 basisrecept soffritto (zie 'basisrecept soffritto')2 liter vlees- of kippenbouillon200 gram sperziebonen, afgehaald, in stukjes1 courgette, in blokjes1 venkelknol, in stukjes3 toma... bekijk recept »
400 g rijst naar keuzezoutversgemalen peper400 g half-om-half gehakt1 zakje gehaktkruiden2 eetl. olie, boter of vloeibaar bakproduct250 g sperzieboontjes, in stukjes200 g doperwten, diepvries1 bosje peterselie, koriander of rucola, fijngehakt1. Kook ... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes3 eetl. olie of vloeibaar bakproduct400 g wortelen, geschild en in stukjes1 ui, gesnipperd1 theel. gedroogde tijm, oregano of peterseliemespunt paprikapoeder300 g doperwten (diepvries)zoutversgemal... bekijk recept »