1000 recepten met doperwten
750 gr. aardappelen50 gr. boter1,5-2 dl melk100 gr. geraspte oude kaaspeper1 ui125 gr. champignons250 gr. (lams)gehakt3-4 el tom.ketchup2 tl mosterd1 blikje geconcentreerde champignonsoep1 blikje doperwten1 ei Kook de aardappelen gaar, maak met 20 gr... bekijk recept »
1 beker surinaamse rijst p/p - 8 drumsticks - 75 gr mosselen p/p - 75 gr ongepelde garnalen p/p - 100 gr grote gepelde garnalen p/p - 2 groene paprika's - safraanpoeder 10 inkvisringen - blikje doperwten - 2 blikjes peltomaat - ongeveer 10 mosselen i... bekijk recept »
500 g (diepvries) tijgergarnalen 1 ui 3-4 eetlepels olijfolie 400 g risottorijst 150 ml droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 300 g diepvries doperwten 2-4 tenen knoflook 1 rode paprika 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder zout... bekijk recept »
-300 g bruine snelkookrijst -4 eetlepels olijfolie -1,5 eetlepel sojasaus -2 el paprikapoeder -2 el gemalen komijn -6 tenen knoflook uit de pers -200 ml hete groenetbouillon en een plukje saffraandraadjes -3 eetlepels witte droge wijn -enkele druppel... bekijk recept »
1 kleine tomaat1 kleine ui50 gr.wortel2 stengels bleekselderij500 gr. courgettes1/4 rode Spaanse peper60gr. margarine2 fijngehakte blaadjes salie350 gr. risottorijst2 eetlepels doperwten1 dl. droge witte wijn1ltr. hete bouillon1/2 dl.room1 eetlepel p... bekijk recept »
Olijfoliepakje surimisticksbakje roze garnalen4 takjes verse peterselie200 gram kleine kippenpootjes150 gram varkensvlees in stukkenbakje champignonsgroene paprikaklein stukje prei of 1/4 ui250 gram calamaresblokje kippenbouillonkopje heet water50 gr... bekijk recept »
Voor de saus: 200 gr. rundergehakt1 gele paprika1 rode paprika1 groene paprika2 rode uien1 blikje tomatenpuree1 borreltje wodka3 el bloem2 el olijfoliebruine sauspoederpaprikapoedercayennepeperknoflook2 dl waterzout. Voor de gebakken macaroni: 300 gr... bekijk recept »
2 hele schollen, panklaar 30 g verse basilicum 1 eetlepel sherryazijn of witte wijnazijn 75 g Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) zwarte peper, versgemalen ½ citroen 50 g bloem 40 g boter of vloeibare margarineDoe het basilicum ... bekijk recept »
500 gram (diepvries) tijgergarnalen 1 ui 3-4 eetlepels olijfolie 400 gram risottorijst 150 ml droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 300 gram diepvries doperwten 2-4 tenen knoflook 1 rode paprika 1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoe... bekijk recept »
100 g pladijsfilet - 100 g kabeljauwfilet - 100 g schelvisfilet - 100 g forelfilet - 100 g doperwten (diepvries) - 100 g champignons - 1 kropsla - 4 zoetzure augurkjes - enkele takjes peterselie - 2 hardgekookte eieren - 1 dl droge witte wijn - het s... bekijk recept »