1000 recepten met doperwten
voor 6 personen: 1 kilo ossenhaas zout en peper 200 gram boter 1 kilo geschilde aardappelen 1 kleine bloemkool 500 gram geschrapte worteltjes 8 kleine, ontvelde tomaten 125 gram gekookte doperwten 50 gram boter 1/2 deciliter melk nootmuskaat 1/2 eetl... bekijk recept »
200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba’s mag ook) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook saffraan olijfolie 250 gram rijst (ongekookt) 1/4 liter tomaat-paprikasaus 1,5 liter visbouillon peper 1 blik doperwten (400 gram)[b:b70684d1d4]Bereiding... bekijk recept »
500 gram gepelde scampi 2 knoflooktenen een stuk gemberwortel van 3 cm 3 lente-uitjes bij 100 gram doperwten het wit van een prei enkele lepels ketjap vers gemalen witte peper 150 gram taugé toevoegenVoor scampi met gember en voorjaarsgroenten dompel... bekijk recept »
250 gr gruyère 250 gr macaroni 100 gr doperwten (diepvries) 2 sjalotjes 125 gr gekookte ham 250 gr champions 100 gr boter 25 gr bloem peper en zout 1 thl chilisaus 2 eidooiers 2 dl room 25 gr paneermeelKook de macaroni gaar in een pot met ruim voldoe... bekijk recept »
150 gr volkoren spaghetti5 eierenzeezout en pepernootmuskaat50 gr geraspte parmezaanse kaasscheut olie[color=blue]**Voor de vulling:[/color]1 ui, gepeld en fijngesnippers2 eetlepels boter1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden1 courgette... bekijk recept »
16 nieuwe aardappelen 16 lamskoteletten (dikkevan de korte bil) olijfolie 1/2 l kalfsfond bosje verse oregano 1 teentje knoflook12 trostomaatjes 12 groene asperges 2 el verse doperwten 2 el verse tuinbonendubbel gedopt 4 jonge worteltjes 1 Franse sja... bekijk recept »
500 gram runderlappen100 gram ontbijtspek4 eetl. olijfoliezout en peper2 uien1 kleine winterwortel20 gram bloem3 ons spercieboontjes1 prei20 gram bloem2 dl. rode wijn2 dl. bouillon3 eetl cognac2 thl. Provencaalse kruiden1 theel.mosterd2 kleine blikje... bekijk recept »
200 gram broccoli200 gram doperwtjes (diepvries)100 gram geitenkaas (van een rol)6 eetlepels olijfolie (Mediterrane)1 theelepel Dijon mosterd2 eetlepels citroensap200 ml gezeefde tomaten (passata)300 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)zoutversgemalen ... bekijk recept »
1 kg aardappelen600 g doperwten (diepvries)4 eieren6 lente-uien2 el gehakt peterselie100 ml groentebouillonmelkboterpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. 2. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Stoof ze... bekijk recept »
400 g penne1 bundel groene asperges6 lente-uien100 g bladspinazie200 g peultjes200 g doperwten2 bolletjes buffelmozzarella150 ml roomolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Breek de houtige onderkant van de asperges en snij ze schuin in stukjes... bekijk recept »