Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Risotto Met Lentegroente

40 gr risottorijst 100 gr peultjes 50 gr bospeen 100 gr diepvries of verse doperwten 250 gr asperges 1 lente uitje 100 gr gerookte kippenborst 5 gr olijfolie 15 gr roomboter een halve kippenbouillontablet peper en zout naar smaak Verwarm de olijfolie... bekijk recept »

Zilvervliesrisotto Met Ham

1 ui -1 vleesbouillontablet -400 gr. artisjokhart -100 gr. kaasParmezaanse -400 gr. zilvervliesrijstsnelkokende -250 gr. hamin dikke plak -300 gr. diepvriesdoperwt -3 el. olie -6 takjes peterselieversegehakte -1 teentje knoflook -2 tl. krui... bekijk recept »

Risotto Soleggiato

1 pak Risotto quattro formaggi 125g gerookte spekreepjes 1 courgette 250g doperwten 1 kleine rode ui 3 theel. Rosa Maria dipperkruiden Parmezaanse kaas naar smaak Extra nodig: risottopan Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sni... bekijk recept »

Risi - Bisi

-2 el olijfolie -1 fijn gesneden ui -2 tenen knoflook fijngesneden -2 wortelen (geraspt) -250 g droogkokende rijst -1 kleine appel met schilmaar zonder klokhuis (fijngehakt) -120 g doperwten (vers of diepvries) -1/2 liter groentebouillon -desgewenst ... bekijk recept »

Caribisch Potje

-400 g snelkookrijst 250 g pekelvlees (2 dikke plakken) 2 uien 1 gele paprika olie knoflook pikante ketchup runderbouillontabletten 300 g (1 pakje) diepvriesdoperwten 1 struik paksoy geraspte kokos Kook de rijst gaar in ruim water, laat het uitlekken... bekijk recept »

Macaroni/champignons

350 gr macaroniklein blikje doperwtenbakje champignons (of kastanjechamp.)1 ui100 gr. rookspekdikke plak ham (150 gr)half blik geconcentreerde champignonsoep150 gr geraspte,belegen kaaszout en peper naar smaakolie. Macaroni, erwtjes,champignons, spek... bekijk recept »

Gistdeegfiguren Met Pikante Vulling !!

Voor het deeg: 500 gr bloem,25-30 gr gist, 1/8-1/4 l lauwwarme melk,1 ei, 80 gr boter of margarine,1 theel. zout 2 teentjes knoflook, voor de 1e vulling: 100 gr champignons,250 gr boterhamworst, 10 stelen peterselie,3 eetl.tomatenketchup, paprikapoe... bekijk recept »

Risotto Met Kip

150 gr kipfilet 2 dl water 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetl olijfolie 5 draadjes saffraan peper en zout 200 gr zilvervliesrijst 1 bosje gehakte peterselie 50 gr verse of diepvriesdoperwten 1 eetl gehakte bieslook 1 eetl gehakte peterselie Snijd de kipfil... bekijk recept »

Champignonsoep

500 gr champignons 2 eetlepels boter 1 grote ui 1 liter bouillon peperzout 4 volle eetlepels bloem melk 2 eetlepels zure room of Bulgaarse yoghurt Mogelijke toevoegingen bij deze basissoep: garnalen een paar eetlepels doperwten 1 theelepel kerriepoed... bekijk recept »

Mossel-pilaf

2 kg mosselen.1 prei.1 ui.1 kleine winterwortel.enkele takjes peterselie.versgemalen peper.2 dl witte wijn.4 lente-uitjes.2 eetlepels olijfolie.250 gram risottorijst.1 theelepel kerriepoeder.1/2 liter kippen of visbouillon.100 gram diepvriesdoperwten... bekijk recept »

Pagina 77 van 100