1000 recepten met doperwten
250 g eiermie 1 ui 1 teentje knoflook 20 g verse gember arachideolie 1 el currypasta 1 aubergine 250 g peultjes 400 g tempé 200 ml kokosmelk 200 g diepvriesdoperwten Gaar de eiermie volgens de bere... bekijk recept »
2 aardappelen 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 3 el doperwten (diepvries) 1 cm verse gember 2 tenen knoflook 1 tl rode peper 1 tl komijn (djinten) 1 el garam masala 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 15 g verse koriander ... bekijk recept »
olie om in te vetten 450 g doperwten (diepvries) 2 el verse munt (fijngehakt) 40 g gruyère (kaas) (geraspt) 40 g Parmezaanse kaas (versgeraspt) 2 eieren 1 eiwit 1 tl citroensap1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw ... bekijk recept »
400 g farfalle (strikjespasta) 200 g doperwten (koelvers) 100 g grano padano (kaas) 250 ml slagroom1. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze met de ... bekijk recept »
30 g doperwten (diepvries) 40 g feta ½ tl gedroogde munt 3 eieren 1 mespunt zeezoutvlokken ½ tl zonnebloemolie1. Doe de doperwten in een hittebestendige kom en zet net onder kokend water. Giet na 1 min. af, laat uitlekken in ... bekijk recept »
2 zakken maccheroni bicolore (pasta, a 250 g) 1 ui 250 g champignons 1 blik roze zalm (418 g) 2 eetlepels boter of margarine 300 g doperwten extra fijn (diepvries) 200 g verse roomkaas 1 kruidenbouillontablet1. Maccheroni... bekijk recept »
200 g bloem zout 125 g koude boter of margarine 1 pak doperwten (diepvries) (300 g) 2 bakjes roze garnalen (125 g) 1 schaaltje Schotse zalmfilet (` ca. 230 g) ⅓ zakje verse Italiaanse kruidenmix 2 pakjes roomkaas me... bekijk recept »
300 g fusilli olijfolie om in te bakken 300 g rundergehakt 1 ei 25 g boter 30 g bloem 200 ml melk 30 g geraspte Parmezaanse kaas 1 citroen Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fusilli gaar vol... bekijk recept »
100 g pancetta (Italiaans spek, vleeswaren) 1 ui (gesnipperd) 125 ml crème fraîche 250 ml witte wijn 400 g doperwten (koelvers) 100 g raapstelen (schoongemaakt) 750 ml kippenbouillon (van tablet)1. Bak in een drog... bekijk recept »
500 g witte asperges 2 sjalotten 5 el extra vierge olijfolie 200 g verse doperwten 1 citroen (schoongeboend) 250 g ricotta (op kamertemperatuur) 15 g munt 1 mespunt cayennepeper 1 ongesneden brood (bijv. Liefde & Passie... bekijk recept »