Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Romige champignon-druivenschotel

olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 450 g voorgegaarde krieltjes KrieltjesVerhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.Romige champignon-druivenschotelSnijd de k... bekijk recept »

Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips

1 prei 4 teentjes knoflook 1 klontje boter 1 kg kruimige aardappels 1.5 l water 2 kippenbouillonblokjes 75 g parmaham 1 bosje bladpeterselie 80 g Parmezaanse kaas 40 g pistachenootjes olijfolie extra vierge 400 g doperwten 200 g tuinbonen 1 citro... bekijk recept »

Gegrilde kalfsentrecote met citroenboter

25 g zachte boter ½ citroen zout 1 zakje verse krieltjes in de schil (500 g) 100 g doperwten (diepvries) (pak à 350 g) 4 eetlepels olijfolie 4 takjes dille (versgemalen) zwarte peper 2 kalfsentrecotes1. Met vork boter l... bekijk recept »

In-paksoi-pakketjes

300 g meergranenrijst 1  rode peper 1 bos bosui 200 g diepvriesdoperwten GroenterijstKook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode pepe... bekijk recept »

Mosterdsoep met asperge en ham

3 bosuitjes 500 g groene asperges 2 sneetjes witbrood 2 eetlepels olie 3 blikjes mosterdsoep (à 400 g) 1 pak doperwten (diepvries) (450 g) 1 pak hamreepjes (ca. 200 g) peper1. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden... bekijk recept »

Falafel van doperwten, munt & bulgur

400 g verse doperwten 1 ui 1 teen knoflook 25 g bieslook 20 g platte peterselie 15 g munt 15 g koriander 2 tl gemalen komijn (djinten) 50 g bulgur 2 el zelfrijzend bakmeel 2 el zout 1 rode peper 500 ml arachideolie1. Maal de d... bekijk recept »

Doperwten met kropsla en sjalotten

1 kropsla 4 sjalotten 25 g boter 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g) 1 theelepel suiker 1 laurierblad 2 takjes tijm 4 eetlepels droge witte wijn 4 takjes peterselie1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren ve... bekijk recept »

Gestoomde zalm met citruscouscous

400 g kippenbouillon (van tablet) 2 bakjes stoomvis Schotse zalmfilet (a 225 g) 300 g doperwten (diepvries) 1 blikje maïskorrels ((300 g), uitgelekt) 250 g couscous 3 eetlepels olijfolie 1 mandarijn ((clementine),... bekijk recept »

Gestoomde lentegroenten

½ pak tuinbonen (diepvries, 450 g) 200 g snijbonen 200 g sugar snaps (of peultjes) 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g) 2 sneetjes oud witbrood (ontkorst) 1 eetlepel olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper ... bekijk recept »

Couscoustorentjes

300 g couscous 150 g doperwten extra fijn (diepvries) 250 g kipfilet fumé 2 bakjes mango cubes (a 260 g) 1 zakje veldsla (75 g) 1 bakje Thousand Island dressing (100 g) 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta1. Couscous berei... bekijk recept »

Pagina 10 van 100