Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Vissticks met worteltjes en doperwten

1 zak ovenfrites (1000 g) 2 zakken worteltjes en doperwten panklaar (a 350 g) 4 eetlepels vloeibare margarine 1 pak vissticks (10 stuks) 2 kleine augurken 2 takjes peterselie 4 eetlepels mayonaise1. Oven voorverwarmen en fr... bekijk recept »

Pasta met ansjovis-olijvensaus

300 g spaghetti 1 pak doperwten (diepvries) (450 g) 1 ui 1 blikje tonijnmoot op olie (200 g) 1 blikje ansjovisfilets (ca. 48 g) 1 pot olijvensalade (200 g) 1 pot sugo piccante (470 g)1. In pan met ruim kokend wate... bekijk recept »

Penne pesto met groene groenten

150 g penne (zak 500 g) ½ courgette 1 teen knoflook 7½ g verse munt (bakje à 15 g) 2 el olijfolie 200 g doperwten (diepvries) 45 g pesto alla Genovese (potje 90 g)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op d... bekijk recept »

Penne met romige tonijnsaus en bimi

200 g doperwten (diepvries) 300 g penne 2 rode uien 2 el olijfolie 200 g bimi 250 ml soja cuisine (pakje à 250 ml) 50 g kappertjes (potje à 50 g) 320 g tonijn in olijfolie (blikje à 160 g)1. Kook de penne beetgaar en... bekijk recept »

Foeyonghai

500 g trostomaten 4 el wokolie 3 el gembersiroop 200 g verse doperwten 8 eieren 2 tl aardappelzetmeel 1 el kraanwater 400 g basmatirijst (koelvers)1. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1... bekijk recept »

Gesmoorde groenten

25 g boter 1 eetlepel olijfolie extra vierge 3 bosuitjes (in stukjes) 200 g doperwten 200 g tuinbonen (diepvries) 1 blik artisjokharten ((400 g), uitgelekt en doormidden gesneden)1. Smelt 25 g boter in een pan met dikke bodem... bekijk recept »

Couscoussalade

30 ml kraanwater 200 g couscous 1½ citroen 3 el olijfolie 300 g doperwten 1 paprika 8 g verse munt 3 bosuitjes 200 g witte kaasblokjes1. Breng het water (15 ml per 100 g couscous) aan de kook en schenk over de couscous in een rui... bekijk recept »

Zalmpakketjes met puree

1 pak filobladerdeeg (diepvries, 225 g) 1 pak Atlantische zalm (diepvries, 300 g) 4 eetlepels verse roomkaas met kruiden (pakje a 125 g) 1 pot doperwtjes/worteltjes (660 ml) 2 zakjes aardappelpuree à la minute (pak a ... bekijk recept »

Lamscasserole uit Ankara

3 teentjes knoflook 900 g lamsbout zonder been zout (versgemalen) zwarte peper 2 uien 1 winterwortel 2 eetlepels boter of margarine 2 eetlepels citroensap 100 g doperwten (diepvries) 50 g bloem 3 bakjes Griekse yoghurt (... bekijk recept »

Aardappel erwtencurry

2 rode uien 2 teentjes knoflook 750 g aardappelen olijfolie 1 el indiase currypasta 150 ml kokosmelk 150 g doperwten 0.5 bosje munt 1. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en spoel ze af ond... bekijk recept »

Pagina 12 van 100