1000 recepten met doperwten
2 sinaasappels 250 g rijst 4 kipfilets (ca. 400 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels boter 2 rode uien (in kwarten) 450 g tuinerwten (of doperwten, diepvries) 1 doosje tuinkers1. Van 1 sinaasappel schoongeboende schil r... bekijk recept »
1 ui 3 eetlepels olijfolie 125 g gerookte spekblokjes 1 teentje knoflook 300 g doperwten (diepvries) 2 takjes munt 1 eetlepel anís (anijsdrank slijter) zout en peper1. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. ... bekijk recept »
200 g paddenstoelenmelange 4 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm 400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling 100 g doperwten 1 ei 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid) ½ el wittewijnazijn ½ el dijonmosterd 300 g salademix1. Verwar... bekijk recept »
biologische kip van 2-2,5 kg (of standaardkip van 1,5 kg) 4 takjes van elk: tijm, rozemarijn en bladpeterselie, samengebonden tot een bouquet garni 4 preien, grof gesneden 2 uien, grof gesnipperd 10 peperkorrels 250 g nieuwe aard... bekijk recept »
300 g snelkookrijst 3 schaaltjes biefstuk (totaal ca. 400 g) 1 ui 1 rode paprika 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g) 2 eetlepels boter of margarine 1 pot vleessaus stroganoff (350 g, Cuisine Cas Spijkers) zout e... bekijk recept »
300 g doperwten, diepgevroren 0,5 potje zalmeitje 60 g gerookte zalm 10 cl verse room met 35% vetgehalte 1 pak cocktail blini 1 grote sjalot 0,5 vetarm bouillonblokje verse munt 2 eetlepels olijfolie 2 peper en zout1. Doe de doperwten, de olijfolie e... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 rode pepers 2 sinaasappels 1 bosje bladpeterselie 4 kabeljauwfilets (à 100 g) 100 ml witte wijn 300 g linguine 2 teentjes knoflook 200 g doperwten 150 ml kookroom 150 ml wat... bekijk recept »
300 g macaroni 250 g doperwten 125 ml slagroom 500 g witte asperges geschild 1 courgette 200 g Leerdammer gatenkaas geraspt 20 g platte peterselie fijngehakt 1 teen knoflook fijngehakt 1 citroen gerasptVerwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta vo... bekijk recept »
50 g boter 400 g fijn griesmeel 1 koffielepel gemalen koriander 30 cl kippenbouillon 2 kleine courgettes in blokjes 2 eetlepels koriander 50 g pijnboompitten 200 g verse bonen (gepeld) 250 g verse doperwten zout zwarte peper van de molen1. Kook het g... bekijk recept »
20 witte asperges 700 ml krachtige, heldere kippenbouillon 50 ml water 1 teentje knoflook 200 g diepvriesdoperwten 0.5 limoen 10 g bladpeterselie 5 el fruitige olijfolie 2 takjes dille 0.5 tl saffraandraadjes 125 ml slagroom 0.5 ciabattabrood 2 el... bekijk recept »