Recepten met doperwten

1000 recepten met doperwten

Doperwten

Doperwten Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Kerriekip met sinaasappelrijst

2 sinaasappels 250 g rijst 4 kipfilets (ca. 400 g) 1 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels boter 2 rode uien (in kwarten) 450 g tuinerwten (of doperwten, diepvries) 1 doosje tuinkers1. Van 1 sinaasappel schoongeboende schil r... bekijk recept »

Catelaanse doperwten

1 ui 3 eetlepels olijfolie 125 g gerookte spekblokjes 1 teentje knoflook 300 g doperwten (diepvries) 2 takjes munt 1 eetlepel anís (anijsdrank slijter) zout en peper1. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten. ... bekijk recept »

Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten

200 g paddenstoelenmelange 4 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm 400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling 100 g doperwten 1 ei 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid) ½ el wittewijnazijn ½ el dijonmosterd 300 g salademix1. Verwar... bekijk recept »

Kippen-groentensoep met salsa verde

biologische kip van 2-2,5 kg (of standaardkip van 1,5 kg) 4 takjes van elk: tijm, rozemarijn en bladpeterselie, samengebonden tot een bouquet garni 4 preien, grof gesneden 2 uien, grof gesnipperd 10 peperkorrels 250 g nieuwe aard... bekijk recept »

Biefstuk stroganoff

300 g snelkookrijst 3 schaaltjes biefstuk (totaal ca. 400 g) 1 ui 1 rode paprika 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g) 2 eetlepels boter of margarine 1 pot vleessaus stroganoff (350 g, Cuisine Cas Spijkers) zout e... bekijk recept »

Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm

300 g doperwten, diepgevroren 0,5 potje zalmeitje 60 g gerookte zalm 10 cl verse room met 35% vetgehalte 1 pak cocktail blini 1 grote sjalot 0,5 vetarm bouillonblokje verse munt 2 eetlepels olijfolie 2 peper en zout1. Doe de doperwten, de olijfolie e... bekijk recept »

Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

2  venkelknollen 2  rode pepers 2  sinaasappels 1 bosje bladpeterselie 4  kabeljauwfilets (à 100 g) 100 ml witte wijn 300 g linguine 2 teentjes knoflook 200 g doperwten 150 ml kookroom 150 ml wat... bekijk recept »

Voorjaarspasta in lentekleuren met Leerdammer

300 g macaroni 250 g doperwten 125 ml slagroom 500 g witte asperges geschild 1 courgette 200 g Leerdammer gatenkaas geraspt 20 g platte peterselie fijngehakt 1 teen knoflook fijngehakt 1 citroen gerasptVerwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta vo... bekijk recept »

Groene couscous, gevogeltebrochetten

50 g boter 400 g fijn griesmeel 1 koffielepel gemalen koriander 30 cl kippenbouillon 2 kleine courgettes in blokjes 2 eetlepels koriander 50 g pijnboompitten 200 g verse bonen (gepeld) 250 g verse doperwten zout zwarte peper van de molen1. Kook het g... bekijk recept »

Aspergebouillon met saffraanroom

20 witte asperges 700 ml krachtige, heldere kippenbouillon 50 ml water 1 teentje knoflook 200 g diepvriesdoperwten 0.5 limoen 10 g bladpeterselie 5 el fruitige olijfolie 2 takjes dille 0.5 tl saffraandraadjes 125 ml slagroom 0.5 ciabattabrood 2 el... bekijk recept »

Pagina 14 van 100