1000 recepten met doperwten
350 g worteltjes en doperwten panklaar 3 bosuitjes 100 g rivierkreeftjes 150 g gekookte mosselen 125 g roze garnalen 8 el cocktailsaus met Schotse whisky 1 kg aardappelsalade 100 g eikenbladslamelange1. Kook de worteltjes met de doperwt... bekijk recept »
3 el olie 4 sjalotten (fijngehakt) 800 g tuinerwten ((pak a 450 g), diepvries) 2 runderbouillontabletten 4 plakken Parmaham 150 ml geslagen room 4 el geraspte Parmezaanse kaas1. Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalot 2 ... bekijk recept »
2 el plantaardige olie 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 100 g Patak’s Tikka Masala currypasta 300 g doperwten 4 eieren, hardgekookt 1 mango 1 banaan 1 appel 1 handje ijsbergsla 2 el citroensap 1 pak naan1. Verhit de olie in een braad... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 2 x 2 runderbraadworsten 2 rode uien (gesnipperd) 400 g doperwten (diepvries) 1 flesje kookroom (light, 250 ml) 1 zak rucola (sla, 75 g) 75 g Hollandse geitenkaas (geraspt) 2 eetlepels olijf... bekijk recept »
8 drumsticks 2 el olijfolie 250 g kastanjechampignons (gesneden) 1 ui (gesneden) 50 g gerookte spekreepjes 1 el verse tijmblaadjes (blaadjes) 250 ml rosé 450 g doperwten1. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit ... bekijk recept »
150 g quinoa 100 g doperwten 0.5 komkommer in kleine blokjes gesneden 1 rode ui fijngesnipperd 75 g feta verbrokkeld 2 el verse munt fijngehakt 4 el olijfolie extra viergeBereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwt... bekijk recept »
250 g basmatirijst 2 rode paprika's 3 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Chinese roerbaksaus zoetzuur (535 g) 1 zak doperwten (diepvries, 450 g) 2 schaaltjes gebakken kibbeling (a ca. 250 g)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzi... bekijk recept »
600 g stamppotaardappelen 450 g doperwten extra fijn (diepvries) 100 g rauwe ham 1 el zonnebloemolie 2 knoflook 150 g tuinkruiden soepgroente 200 g witte kaas 451. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 1... bekijk recept »
½ pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) ½ blikje ansjovisfilets in olijfolie (a 46 g) 1 ui (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 el citroensap 1 tl suiker 2 el crème fraîche ... bekijk recept »
200 g verse doperwten 3 kropjes babyromainesla ½ sinaasappel 1 el dijonmosterd 4 el (olijf)olie 2 handperen 200 g serranoham 100 g manchego 50 g gezouten pecannoten1. Kook de doperwten ca. 8 min. in ruim kokend water. Giet af. Sn... bekijk recept »