1000 recepten met doperwten
350 g mager rundergehakt1 ui(gepeld en kleingesneden)1 teentje knoflook(uitgeperst)2 el paneermeel2 tl kerriezoutwitte peper uit de molen50 g boter250 g rijst5 dl kippenbouillon(eventueel van een blokje)250 g gare doperwten(uit blik)2 el fijngehakte ... bekijk recept »
200 gram risottorijst 1 bouillonblokje 2 rode uien 1-2 teentjes knoflook 200 gram diepvriesdoperwtenontdooid 75-100 gram gorgonzola 2 blaadjes verse salie of een theelepel gedroogde olijfolie geraspte parmezaanse kaas zwarte peper Pel en snipper de u... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook olijfolie 500 gr. doperwten (liefst verse) 200 gr. risotto rijst 1 dl. witte wijn 1 liter tuinkruidenbouillon 125 gr. garnalen 1 klontje boter 1 theel. dille parmezaanse kaas Dop de doperwten en was ze. Kook ze beetgaar in ong... bekijk recept »
1 bosje grof gesneden munt 250 gr. risottorijst 100 gr. rucola 100 gr. doperwten 2 tenen knoflook 3 eetl. olijfolie 1 glas droge witte wijn 600 ml. groentenbouillon peper/ zout 2 moten zeepaling Bereidingswijze Verwarm een pan op matig vuur met 2 eet... bekijk recept »
1 dun Frans stokbrood (of Italiaans, als je dat krijgen kunt) in dunne sneetjes gesneden extra vergine olijfolie 250 g diepvriesdoperwten versgeraspte nootmuskaat 1 kleine rijpe peer in blokjes balsamico- of sherry-azijn 125 g jonge pecorino of Parme... bekijk recept »
500 g gehakt 1,5 kilo aardappelen (geschild en gehalveerd) snufje zout 450 g doperwten (diepvries) 75 g boter 2 uien (fijngesnipperd) snufje peper (versgemalen) 3 deciliter melk 1 ei snufje nootmuskaat 50 g oude kaas (geraspt) 1 ovenschaal... bekijk recept »
6 grote vastkokende aardappels 1 grote ui 2 bakjes Kruidenpasta voor Rode Curry 400 g rundvleesreepjes Wok Olie 400 g doperwtjes (diepvries) 2 pakjes Romige Kokosmelk 4 eetlepels fijngehakte korianderWas en schil de aardappels. Snijd ze in ge... bekijk recept »
Voor 4 personen -1 chilipeper -50 g vermicelli -1 l water -2 eetlepels Solo Vloeibaar -zout -1 blok Knorr Finesse rundvlees -peper -sojasaus -250 g rundsoepvlees -200 g doperwten -2 uien -1 teentje knoflookSnij het rundvlees in kleine blokjes. Snij d... bekijk recept »
voor 4 personen: 750 gram half om half gehakt 2 sjalotjes of kleine uien 1 ei 1 beschuit 2 eetlepels fijngehakte peterselie circa 250 gram (diepvries)doperwten 20 gram boter 3 eetlepels zonnebloemolie 1/2 liter gezeefde tomaten (uit pak of blik) snuf... bekijk recept »
1. Rooster 100 gram in plakjes gesneden pancetta of serranoham in een droge hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan. Stoof 400 gram diepvriesdoperwten in 200 ml kookroom waaraan 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1/2 eetl... bekijk recept »