1000 recepten met doperwten
400 gram visfilet Bordelaise (Vismarine)200 gram diepvriesdoperwten250 gram diepvriestuinbonenzoutversgemalen peper2 citroenen3 eetlepel olijfolie2 eetlepel gehakte munt (vers of diepvries)blaadjes munt voor garnering1. Bereid de visfilet Bordelaise ... bekijk recept »
1. Pureer een blikje uitgelekte kikkererwten met 100 gram ontdooide diepvriesdoperwten, 2 fijngesneden lente-/bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels yoghurt of zure room en 1 eetlepel olijfolie. Breng de humus op smaak met komijnpoeder (djinten),... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd450 g diepvries doperwten100 ml kippenbouillon2 eetl. gehakte verse muntzoutversgemalen peper75 g veldsla8 plakken (been)ham100 g ricotta1. Verhit de olijfolie en frui... bekijk recept »
500 gram diepvriesdoperwten gerookt125 gram spekblokjes3 sjalotjes gesnipperd2 teentjes knoflook fijngehakt100 gram boter1 eetlepel suiker1 kropje ijsbergsla of botersla, in reepjes1 snufje zout1 snufje peper1 blaadje peterselie of munt, gehakt1. Koo... bekijk recept »
1. Kook doperwten in circa 2 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel koud. Pureer de gekookte doperwten grof met olijfolie, sjalot, munt, citroenrasp en -sap. Lekker bij de zalmkoekjes. bekijk recept »
200 g diepvriestuinbonenzoutversgemalen peper200 g diepvriesdoperwten2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. citroensap2-3 eetl. olijfolie1 eetl. gehakte koriander1. Kook de tuinbonen met zout circa 7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Pel ... bekijk recept »
200 g diepvriesdoperwten1 blik of pot witte bonen (400 g)2 eetl. verse tuinkruiden naar smaak: peterselie, basilicum, munt1-2 teentjes knoflook, geperst3 eetl. olijfolie2 eetl. geraspte Parmezaanse of oude kaaszoutversgemalen peperkneepje citroensap ... bekijk recept »
4 kalfsentrecoteszoutversgemalen peper2 witte boterhammen, zonder korstenhandje verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn, oregano2 ansjovisfilets2 teentjes knoflook3 eetl. boter400 g verse of diepvriesdoperwten2 eetl. olijf... bekijk recept »
3 eetl. olijfolie1 grote ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1 theel. tijm300 g risottorijst600 ml warme groentebouillon100 g verse of diepvriesdoperwten250 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt2 eetl. boterversgemalen peper(vers) geraspt... bekijk recept »
300 g spaghetti2 groente- of kippenbouillonblokjes150 ml kookroom300 g diepvriesdoperwten, afgespoeld met kokend water4 bosuitjes, in ringetjeszout en versgemalen peper200 g rauwe ham, in reepjes100 g geraspte kaas1. Kook de spaghetti in water met de... bekijk recept »