1000 recepten met doperwten
500 g doperwten verse of diepvries 1 t bakpoeder 1 t zout 4 kopjes erwtenmeel(1 liter) 1 el gemalen komijn plantaardige olie om te bakken. Bereidingswijze De erwten koken en laten uitdruipen. Het erwtenmeel met de bakpoederde komijn en het zout verme... bekijk recept »
1 blikje kidneybonen2 blikken gepelde (hele) tomaten2 middelgrote uien (of 1 grote)2 teentjes knoflookhalve rode paprika1 blikje maisdiepvries doperwtencreme fraiche1 pak tortillas/wraps (4 stuks groot)zakje geraspte jong belegen kaaszoutpeperpaprika... bekijk recept »
1 grote ui, 1 dl olie, 250 gram droogkokende rijst, 1 kippenbouillontablet, 4 dl water, 7 eetlepels gezeefde tomaat (of 2 flinke eetlepels tomatenpuree), 2 eetlepels diepvriesdoperwten Ui pellen en snipperen (niet te fijn). In een hapjespan de olie v... bekijk recept »
Olie/boter om in te bakken1 fijngehakte ui1 tl paprikapoederzout300 gr rijst1/2 l bouillon1 blik doperwtengeraspte parmezaanse kaas Fruit de ui in de boter met het paprikapoeder tot de ui glazig is. Doe de rijst erbij en laat deze meefruiten tot de k... bekijk recept »
2 sinaasappels ? 250 g rijst ? 4 kipfilets (ca. 400 g) ? 1 eetlepel kerriepoeder ? 2 eetlepels boter ? 2 rode uienin kwarten ? 450 g tuinerwten (of doperwtendiepvries) ? 1 doosje tuinkers Van 1 sinaasappel schoongeboende schil raspen. Rijst me... bekijk recept »
- 1 kg riblappen of dikke lende - bloem - 125 g doorregen spek - 100 g boter - 4 uiengesnipperd - 20 kleine uitjes - worteltjes - enkele tenen knoflook - peper en zout - 2 dl bouillon - 1/2 fles rode wijn - tijmkruidnagellaurier - peterselie - 150 g ... bekijk recept »
100 gr.eikenbladsla,100 gr.ijsbergsla,100 gr.rucola,100 gr.veldsla,4 rauwe champignons,8 asperges,4 jonge worteltjes,4 stukjes brocoli,60 gr. zomertruffels,100 gr.parmezaanse kaas,3 roma tomaten,50 gr.doperwten,50 gr.tuinbonen,fijngehakte peterselie,... bekijk recept »
. Zet alle ingredienten klaar: 125 g gedroogde tortellini met kaas 1 pakje mix tomaat-basilicumsoep(FinesseKnorr) 1 pakje (of restje) tomatensaus (Sugo) 150 g diepvries doperwten soepstengels Meet in een maatbeker 8 dl (800 ml) water af, schenk het i... bekijk recept »
500 gr. magere runderlappen75 gr. boter1 uiteentje knoflookzoutpeper1 rode paprika1 groene paprika1 blik maiskorrels400 gr. doperwtjes (diepvries)4 tomatenmespunt cayennepeperpeterselieca. 100 gr. geraspte kaas Snijd het vlees in dobbelstenen. Verhit... bekijk recept »
4 lamskoteletten (zo mogelijk zonder been) - 8 saucijsjes - 8 plakken bacon - 20 grote champignons - 2 tomaten - 1 bosjepeterselie - 3 eetlepels olie - zoutgrofgemalen zwartepeper - 1 flinke snuifgedroogde salie. Leg de saucijsjes een paar mi... bekijk recept »