Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Pasta Mexicana

400 g maïspasta fusilli 1 rode peper 400 g Mexicaanse vleesreepjes 400 g tomatenblokjes (blik) 1 avocado 1 krop ijsbergsla 5 el olijvonaise knoflook (pot 350 ml) 2 el citroensap1. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Rode p... bekijk recept »

Gegrilde ijsbergsla met tomaten-spekjesdressing

125 g gerookte spekblokjes 1 dl olijfolie 1 g kleine ui 2 tl knoflook 5 zongedroogde tomaatjes 2 el olie van de zongedroogde tomaatjes 1 krop ijsbergsla 1 snufje zout 1 snufje peper 3 el wijnazijn1. Bak de spekblokjes in 1 el olie in ca. 10 ... bekijk recept »

IJsbergslasoep met Hollandse garnalen

1 ui gesnipperd 0.5 prei in ringen 2 el olie 1 tl kerriepoeder ½ l kippenbouillon (van tablet) ½ krop ijsbergsla in dunne repen, plus paar bladeren voor garnering 1 dl crème fraîche 100 gram hollandse garnalen 1 el bieslook fijngehaktFruit de ui en p... bekijk recept »

Oosterse makreel-slarolletjes

1 pak mihoen (250 g) 1 schaaltje gerookte makreel (ca. 300 g) 1 krop ijsbergsla 2 el zonnebloemolie 1 zak Chinese groentemix (400 g) 5 el red chili sauce (flesje a 170 ml)1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »

Zomersalade met kip en avocado

1 zakje walnoten (55 g) 2 avocado's 1 rode ui 1 zak gemengde ijsbergsla (extra (200 g)) 1/2 volkorenbrood 1/2 eetlepels margarine (vloeibaar) 300 g kipfilet (a la minute) 8 eetlepels sladressing blue cheese (fle... bekijk recept »

Salade met spekreepjes en croutons

4 tomaten 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes) 2 theelepels grove mosterd 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel kruidenazijn 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g) 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (... bekijk recept »

Pittige fusilli met paprika en ham

300 g fusilli (pasta) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 ui (gesnipperd) 2 rode paprika's (in blokjes) 1 pot pastasaus (500 g) 1 eetlepel sambal 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 pakje hamblokjes (250 g) ... bekijk recept »

Karbonades en salade met zuiveldressing

1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 2 eetlepels boter 4 haaskarbonades 4 stengels bleekselderij ½ bakje cherrytomaten (a 250 g) 200 g zachte geitenkaas 1 beker zuiveldressing mosterd-kruiden (150 ml) 1 zak gemengde i... bekijk recept »

Tomatenrisotto met worstjes

150 ml olijfolie 1 kleine ui (gesnipperd) 300 g risottorijst (pak a 400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 750 ml kippenbouillon (van tablet) 2 schaaltjes Catalaanse worstjes (a 6 stuks, vleesafdeling) 1 krop ijsber... bekijk recept »

Gegratineerde kaastortilla's

2 avocado's 200 g belegen kaas 0,5 potje maïskorrels 0,5 potje boterbonen 75 g geraspte jonge kaas ijsbergsla 1 teentje knoflook 0,5 komkommer 2 eetlepels olijfolie cayennepeper peterselie salsasaus verse koriander 8 voorgebakken flour tortilla's zur... bekijk recept »

Pagina 12 van 100