Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Burgers met gesmolten kaas en Vlaamse friet

2 liter olie (om te bakken en om te frituren) 2 pakjes Tivall hamburgers 4 plakjes rookkaas 1 zak Vlaamse frites (700 g) 1 tomaat 1 ijsbergsla 1 potje zoetzure augurken (340 g) 5 eetlepels mayonaise1. Olie om te frituren ... bekijk recept »

IJsbergsla met mihoensalade, rivierkreeft en goudrenet

100 g mihoen 5 el vissaus 2 el sesamolie 4 bosuitjes 1 snufje zout 1 snufje peper 1 appel (goudrenet of jonagold) 1 krop ijsbergsla 75 g juliennewortel 100 g rivierkreeftenvlees1. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking... bekijk recept »

Frisse gehakttaco met guacamole

1 pak Santa Maria Tex Mex taco shells (12 stuks) 2 el olie 270 g rundergehakt 1 avocado 2 el limoensap 200 g ijsbergsla 1 komkommer 250 g cherrytomaatjes 1 snufje zout1. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit... bekijk recept »

Wraps met shoarma en salade

2 el olijfolie 400 g kipshoarma (schaal) ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 2 tomaten 4 tortillawraps (pak) 4 el knoflooksaus1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 min. bruin en gaar. 2. Verwijder ondertusse... bekijk recept »

Roggebroodsandwich met aardbeien

4 blaadjes ijsbergsla 1 zakje vanillesuiker 1 bakje hüttenkäse (200 g) 8 sneetjes roggebrood 4 el aardbeienjam 250 g aardbeien 8 blaadjes verse munt (zakje a 15 g)1. Blaadjes sla halveren. Vanillesuiker door hüttenkäse roeren. S... bekijk recept »

Tonijnwraps

2 courgette 370 g tonijn in water (blik à 185 g) 2 el Mexicaanse seasoningsmix 400 g tomatenblokjes (blik) 8 tortillawraps 200 g gemengde ijsbergsla 6 el sladressing bieslook1. Snijd de courgettes in blokjes. Laat de tonijn uitl... bekijk recept »

Zomerstamppotje

1 kg aardappelen 50 g boter 300 g runderchipolata (worstjes) 100 ml halfvolle melk 300 g tuinerwten (diepvries) 1 krop ijsbergsla 8 g verse munt1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertu... bekijk recept »

Tortilla's met kip en noten

1 appel (Granny Smith) 1 zakje walnoten (45 g) 4 bladen ijsbergsla 6 eetlepels olijfmayonaise (pot a 350 ml) 1 theelepel mosterd zout en peper 4 flour tortilla's (pak a 8 stuks) 8 plakjes gebraden kipfilet (vlee... bekijk recept »

Zalmtortilla's

½ pak tuinerwten (diepvries a 450 g) 2 blikjes rode zalm (a 213 g) 2 teentjes knoflook 6 eetlepels mayonaise 2 eetlepels kappertjes (potje a 100 g) 1 krop ijsbergsla 4 wraptortilla?s (pak a 280 g) 4 eetlepels sl... bekijk recept »

Taco's gevuld met paprika en vis

1 ui 2 groene paprika's 1 blikje maïskorrels (300 g) 2 schaaltjes zeewolffilet (graatloos, a ca. 250 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 zakje taco seasoningmix (35 g) 1 doos tacoschelpen (taco shells, 125 g) ½ potj... bekijk recept »

Pagina 14 van 100