Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Sandwich filet americain met Parmezaanse kaas

150 g Jumbo filet americain naturel 6 sneetjes wit casinobrood 100 g fijngesneden ijsbergsla (zak) 25 g Parmezaanse kaas 2 el magere yoghurt 1 el mayonaise 2 tl bieslook 4 tl crema di balsamico origineel (Jumbo Thuis uit eten, flesje 250 ml) ... bekijk recept »

Krokante kipschnitzels met tomaten-paprikarijst

300 g witte rijst (zak 1 kg) 2 uien 2 x 2 kipschnitzels (krokant (2 schalen a 205 g)) 1 rode paprika (in reepjes) 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 krop ijsbergsla (in smalle repen) 50 ml sla... bekijk recept »

Broodje kip-koolsalade

350 g kipfilethaasjes 2 el Japanse sojasaus 1 rode paprika 200 g gesneden ijsbergsla (zak) 300 g witte kool 40 g wasabirucola 6 el zoete chilisaus 1 Turks brood1. Besprenkel de kipfilethaasjes met de sojasaus. Zorg dat ze rondom be... bekijk recept »

Salade met groenteballetjes en caesardressing

4 tomaten 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) 2 zakken gemengde ijsbergsla (extra (a 200 g)) 8 eetlepels sladressing caesar (fles a 400 ml) 1 stokbrood (meergranen boulogne (afbak, 250 g)) 4 eetlepels olijfolie 2 tenen k... bekijk recept »

Mediterrane salade met feta, salami en mosterd

aardappelpartjes 1 eetlepel ciderazijn Delhaize 200 g Dodoni feta tupper 2 zakjes ijsbergsla 1 komkommer kumato tomaat 2 eetlepels mosterd L'imperiale 3 eetlepels olijfolie 1 potje ontpitte tapas olijven Delhaize 100 g salami feuilletine Aoste 2 eetl... bekijk recept »

Ciabatta met tonijn, ei en paprika

2 gegrilde paprika's (potje 295 g) 2 el basilicum (alleen de blaadjes) ½ tl gedroogde rozemarijn ½ el mayonaise 1 ei (hardgekookt) ¼ ciabatta (met olijven (brood)) 1 blikje tonijnmoot in olijfolie (... bekijk recept »

Salade met meloen en gerookte kip

1 galiameloen 1 gerookte kipfilet 1 rode ui ½ citroen 125 ml crème fraîche 3 el olijfolie 1 tl mierikswortel (potje 140 g) 200 g ijsbergsla1. Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel. Schep of snijd het vru... bekijk recept »

Pita's met kip en hummus

2 kipfilets (ca. 400 g) 1 rode paprika 1 ui 1 teentje knoflook 5 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel azijn 1 zak gemengde ijsbergsla (200 g) 1 pak shoarmabroodjes 1 bakje houmous ((200 g) bakje)1. Oven op 220 °C voorver... bekijk recept »

Mexicaanse kipfilet met frites

750 g frites ½ el gerookte paprikapoeder 4 kipfilets 1 el tacokruiden (of cajunkruiden) 25 g boter 400 g Mexico melange 1 avocado 200 g gemengde ijsbergsla 5 el sladressing naturel1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi ... bekijk recept »

Vis-tortillawraps

400 g kabeljauwfilet 3 el bloem 1  ei 4 el paneermeel of panko zonnebloemolie 8  meergranen tortillawraps 2  tomaten 1  komkommer 1 bos radijs 1 krop ijsbergsla VisDep de kabeljauw droog met keukenpapier ... bekijk recept »

Pagina 13 van 100