Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Spaanse wraps

250 g chorizo (worst) ½ krop ijsbergsla 1 paprika groen/rood/geel (paprika mix) 1 ui 2 vleestomaten 3 el olijfolie 420 g Spaanse mix met dipsaus (pak à 210 g, world wide wrap) 520 g tomatenwraps (pak à 260 g, world w... bekijk recept »

Grillburger met gekarameliseerde ui

2 uien in ringen 1 el olie 1 el honing 0.5 tl paprikapoeder 4 grillburgers 4 hamburgerbroodjes 1 tomaat in plakjes 8 blaadjes ijsbergsla 4 el barbecuesausVerwarm de barbecue voor. Meng in een kom de uien met de olie, honing en paprikapoeder. Bestroo... bekijk recept »

Schnitzel met witte bonen in tomatensaus

1 pak varkensschnitzels (ongepaneerd (2 stuks)) 1 el bloem 1 ei (losgeklopt) 2 el paneermeel 1 el mosterd 1 el mayonaise 1 krop ijsbergsla (in dunnen reepjes) 1 el boter 2 potten witte bonen in tomatensaus (a 350 g... bekijk recept »

Rappe rendang

1 eetlepel zonnebloemolie 1 schaal runderreepjes naturel (ca. 310 g) 1 zakje rendangsaus (160 g) 1 zak ijsbergsla (200 g) 1 komkommer (in plakjes) 1 bakje taugé (125 g) 1 pak Chinese eiermie (250 g) 1 bak s... bekijk recept »

Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

4 teentjes knoflook 200 ml kalfsfond 12 grote roseval aardappels 2 eendenborstfilets 4 el roomboter 1 el pesto 150 g anijschampignons 2 gepofte gele paprika's 2 navelsinaasappels 1 rode ui 1 krop ijsbergsla 4 plakken komijnekaas 1 kleine sja... bekijk recept »

IJsbergsla met venkel en appel

1 kropje ijsbergsla 1 venkelknol 1 stengel bleekselderij 2 friszoete en stevige appels 2 tl Franse mosterd 2 el mayonaise 3 el Griekse yoghurt 2 tl venkelzaad1. Snijd de ijsbergsla en venkelknol in dunne repen en de bleekselderij en app... bekijk recept »

Frisse bonensalade met yoghurtdressing

200 g sperziebonen 150 g tuinerwtjes extra fijn (diepvries) 3 el halfvolle yoghurt 2 el slasaus 1 el citroensap 1 el bieslook 400 g cannelinibonen (blik) 200 g gesneden ijsbergsla (zak) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 bewaarbakje met deksel1... bekijk recept »

Boerenomelet met schwarzwalder schinken

½ duopak aardappelschijfjes (a 700 g) 2 uien 3 eetlepels boter 6 eieren 125 g schwarzwalder schinken (ham) 1 zakje mix voor boerenomelet (28 g) 2 zakken gemengde ijsbergsla extra (a 200 g) 6 eetlepels sladressin... bekijk recept »

Hamburgers met gepofte aardappelen

2 Granny Smith appels 1 bakje Amerikaanse coleslaw (450 g) 4 hamburgers 4 bladen ijsbergsla 6 eetlepels knoflookmayonaise (pot a 250 ml) 6 eetlepels volle kwark1. Barbecue opstoken. Aardappels wassen, inprikken met satéprikker of ... bekijk recept »

Kipdrumsticks met tomatensalade

800 g aardappelen (Pommonde bite (zak 2,5 kg)) 2 el olijfolie 1 schaal kipdrumsticks (gekruid (ca. 610 g)) 2 bakjes cherry tomaten ((a 250 g), gehalveerd) 2 uien (in dunne halve ringen) 75 ml sladressing balsamico (... bekijk recept »

Pagina 15 van 100