Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Koolvis met pesto en krokant slaatje

4 koolvisfilets van 120 g 250 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaten op vocht) 2 botjes basilicum 1 Ijsbergsla 1 radicchio 100 g pijnboompitten 6 eetlepels sesamolie 2 eetlepels balsamico-azijn 1 eetlepel sesamzaadjes peper en zout- Maak een vinaigr... bekijk recept »

Paprika-Kipsalade Met Chilidressing

500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de ... bekijk recept »

Paprika-Kipsalade Met Chilidressing

500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de gewassen ij... bekijk recept »

PAPRIKA-KIPSALADE

500 gr kipfilet 200 gr gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. Chilipoeder 1 theel. Paprikapoeder mespunt cayennepeper ? eetl tomatenpuree of 1 eetl. Tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla S nijd de kip in ree... bekijk recept »

Kipsalade Met Paprika

500 gr kipfilet300 g rijst1 tl kurkuma1 1/2 kippenbouillion blokje1,5 dl mayonaise1,5 dl yoghurt1 tl Chilipoeder1 tl Paprikapoedermp cayennepeperzout1 el Tomatenketchup1 rode paprika1 gele paprika2 bosuitjes4 bladeren ijsbergsla Kook de kipfilet gaar... bekijk recept »

Paprika-Kipsalade Met Chilidressing

500 g kipfilet 200 g gele rijst 1,5 dl mayonaise 1,5 dl yoghurt 1 theel. chilipoeder 1 theel. paprikapoeder mespunt cayennepeper 1/2 eetl. tomatenpuree of 1 eetl. tomatenketchup 1 rode paprika 1 gele paprika 2 bosuitjes ijsbergsla Leg de gewassen i... bekijk recept »

Vistortilla’s met avocado en gekaramelliseerde rode ui

3 El balsamicoazijn 1 El honing2 rode uien, in ringen 150 ml yoghurt1 bosje koriander, fijngehakt sap van ½ limoen4 witte visfilets (schelvis, kabeljauw…) bloem boter4 tortilla’s100 g ijsbergsla, fijngesneden2 avocado’s, in plakjes2 rode pepertjes, ... bekijk recept »

Wrap met kip en korianderroom

4 tortillawraps 25cmkropje ijsbergsla in reepjes8 plakje gerookte kipfilet1 rode uit in dunne ringen1 mango geschild, in plakjes125 milliliter zure room1 eetlepel gehakte verse koriander1. Verwarm de tortillawraps 1 minuut per kant in een droge hete ... bekijk recept »

Mexicaanse bal

400 gram (half-om-half)gehakt25 gram tortillachips verkruimeld1 eetlepel Mexicaanse kruiden (zakje of potje)2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie4 maisbroodjesreepjes ijsbergslaevt. tortillachips voor erbij100 gram bacon fijngehakt1 blikje blikje m... bekijk recept »

Tortillataart met gerookte vis

200 milliliter Griekse yoghurt1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theelepel gedroogd8 tortillawraps (van 25 cm Ø)1 Krop ijsbergsla, in smalle reepjes4 Gerookte makreelfilets, in stukjes4 Lente-bosuitjes, in ringetjes200 gram Gerookte zalm, in r... bekijk recept »

Pagina 37 van 100