Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Taboul (bulgursalade met peterselie)

100 gram bulgur of couscous2 bosjes peterselie, grof gehakt1 bosje munt, grof gehakt4 lente-/bosuitjes, zeer fijngesnedenmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt gemberpoeder2 trostomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjessap van 1/2 ci... bekijk recept »

Kipburger met spek en guacamole

1 krop ijsbergsla1 avocado, gehalveerd1 limoen, uitgeperst4 takjes koriander, fijngehakt450 gram kipfilet, in blokjes1 rode ui, gesnipperd1 theelepel oregano1 theelepel komijnpoeder (djinten)1 teentje knoflook, geperst1 eetlepel zonnebloemolie80 gram... bekijk recept »

Energiebox voor een lange werkdag

2 plakjes ontbijtspek2 eierenzoutversgemalen peper4 meergranen boterhammen1 eetl. mayonaisemespunt mosterd2 blaadjes ijsbergsla1/2 rode paprika, gewassen en in reepjes2 eetl. tuinkers1. Laat het ontbijtspek in een droge koekenpan langzaam uitbakk... bekijk recept »

Grapefruit met garnalensalade en yoghurt-gemberdressing

2 rode grapefruits1 bosje radijs, in plakjes250 g Hollandse garnalen (Vismarine)1 eetl. gembersnippers, fijngehaktmespuntje zoutmespuntje cayennepeper2 eetl. tomatenketchup250 ml magere yoghurt (Melkan)1/2 krop ijsbergsla, in smalle repenenkele t... bekijk recept »

Pasta pancetta met komkommer en mozzarella

300 g fusilli of farfallezout150 g pancetta, in grote stukken1/2 komkommer, met schil, in reepjes1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes200 g mozzarella, in plakjes2 eetl. gehakte verse basilicumblaadjes basilicum voor garneringvoor de dressin... bekijk recept »

Pitabroodje met gemarineerde biefreepjes

1 eetl. ketjap manis1 theel. honing2 eetl. arachideolie of zonnebloemolieversgemalen peper400 g biefreepjes4 pitabroodjes2 eetl. sesamzaad1/2 krop ijsbergsla, in reepjes1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng ketjap, honing, 1 eetlepel olie en... bekijk recept »

Verse knakworst in een krokant jasje

1 zak(je) Maggi oven krokant2 el gesneden bieslook of lente ui1 pak(je) verse Gijs knakworst8 stuk(ken) broodjes4 el tomatenketchup1 stuk(ken) gesneden ijsbergsla1. Verwarm de oven voor op 200º C. Dep de worstjes droog en bestrijk ze licht met wat ol... bekijk recept »

Tacos met gehakt

1 el Boter of olie400 g Gehakt1 zakje Santa Maria Original Taco Seasoning mix1 pak Santa Maria Taco Shells1 zak Ijsbergsla1 blik Tomaten in blokjes1 zak Geraspte kaas1 pot Santa Maria Taco Sauce Mild1 pot Santa Maria Onion & Garlic Dip125ml Zure ... bekijk recept »

Taco's met gehakt

400 g Rundergehakt 1 Zak Tex Mex Taco Seasoning mix 1 pak Tex Mex Taco Shells 1 Zak PLUS Ijsbergsla naturel Tomaten 1 Pot Tex Mex Taco Sauce Mild 1 Cup Parrano rasp 125 ml PLUS zure room 1 el Boter of olie1. Verhit een koekenpan met boter of ... bekijk recept »

Angus burger met Smokey hot cocktailsaus

4 PLUS Angusburgers1 bol mozarella (in plakken)4 Italiaanse bollen1 zakje PLUS IJsbergsla tuinkruiden 200 gr 8 zongedroogde tomaatjesRemia Smokey HotCocktail BBQ Sauce fles 450 ml 4 plakjes ontbijtspek (uitgebakken) PeperZout2 el olijfolie1. Snij de ... bekijk recept »

Pagina 38 van 100